HTC Vive fiyatı düştü!

vive

Sanal gerçeklik gözlüğü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan HTC Vive, yeni fiyatıyla göz dolduruyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Sanal gerçeklik cihazlar gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor. 2015’te sivrilmeye başlayan sanal gerçeklik gözlükleri, 2016’da ise adeta zirve yapmıştı. Uzun süre gelişim aşamasında bulunan HTC Vive ve Oculus Rift’in satışa sunulması VR sektöründe önemli bir dönüm noktası oldu.

Bu iki gözlüğün fiyat bazında biraz pahalı olması, kullanıcıları Gear VR ve Google DayDream gibi alternatiflere yönlendirdi. Ekran olarak bir akıllı telefonu kullanan bu gözlükler, VR deneyimi açısından oyun severlerin beklentisini de karşılıyordu.

HTC Vive ve Oculus Rift son derece pahalı olması, yine de kullanıcıları bu gözlükleri almaktan alıkoymadı. Gerek Rift, gerekse Vive gayet iyi bir satış performansına imza attılar. Fakat son dönemde satış rakamlarının azalması üretici firmaları harekete geçirdi.

HTC aldığı bir kararla Vive’ın fiyatını 200 dolar aşağıda çekti. HTC’den yapılan açıklamada cihazın Amerika’daki satış fiyatının 800 dolardan 600 dolara indirildiği belirtildi.

Elbette şunu da dip not olarak belirmemiz gerekiyor. Hali hazırda HTC Vive’ın piyasadaki en büyük rakibi olan Oculus Rift’in fiyatı 400 dolar. Yani Vive’ın indirimli fiyatı bile Oculus’tan 200 dolar daha fazla.

HTC Vive’ın pahalı olmasının temel sebebi ise arkasındaki Steam desteği diyebiliriz. Zira HTC Vive, desteklediği uygulama ve oyunlar bakımından Oculus Rift’ten daha zengin bir kütüphaneye sahip.