Xiaomi Mi A3 için Android 10 güncellemesi çıktı!

Xiaomi Mi A3

Xiaomi’nin Android One kapsamında üretilen Xiaomi Mi A3 modeli için geç de olsa Android 10 güncellemesi yayınlandı. İşte güncellemenin detayları.

Xiaomi ile Google işbirliği ile geçtiğimiz yıllarda Mi A3 modeli tanıtılmıştı. Android One kapsamında üretilen bu modelin Android güncellemelerini direkt olarak alması bekleniyordu. Ancak güncellemede yaşanan sorunlar Android 10’un Mi A3’e gelişini geciktirmişti.

Coronavirus’ün de güncellemenin gecikmesinde büyük pay sahibi olduğu söyleniyordu. Neyse ki bugün Xiaomi’den beklenen açıklama geldi. Mi A3 için Android 10 güncellemesi resmi olarak yayınlandı.

Xiaomi Mi A3 için Android 10 güncellemesi çıktı! İndir!

OTA üzerinden sunulan güncelleme ile Mi A3‘te de artık Android 10 stabil olarak çalışıyor. Android 10 ile gelen API’ları sisteme ekleyen Xiaomi, güncelleme ile birlikte karanlık temayı sistem geneline de uyguluyor. Mart ayı Android güvenlik iyileştirmelerini de barındıran bu güncellemeyi Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.

MIUI 12 alacak telefonlar sızdırıldı! Liste çok kabarık!

Güncellemeyi yüklemeden önce yedek almayı sakın unutmayın. Aksi durumda yaşanacak olası bir sorunda verilerinizi kaybedebilirsiniz. Cihazına Magisk Manager kuranlar ise bu güncellemeyi OTA üzerinden direkt yüklerse cihazları TWRP modunda açılacaktır. Bu yüzden Magisk Manager kullananların güncellemeyi elle yüklemeleri gerekiyor.

Xiaomi Mi A3

Türkiye’de 1.500 TL bandında satılan telefonda Qualcomm Snapdraogn 665 yonga seti ve 4 GB RAM yer alıyor.

720 x 1560 piksel çözünürlüğünde 6.01 inçlik Super AMOLED ekranla gelen telefonda damla çentikli tasarım kullanılıyor. Corning Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunan ekranda parmak izi okuyucusu da yer alıyor.

Telefonda, üçlü kamera kurulumu da yer alıyor. Bu kameralar 48 Megapiksel, f/1.8, (geniş açı), 1/2″, 0.8µm, PDAF, 8 Megapiksel, (ultra geniş açılı), f/2.2, 1.12µm, 2 Megapiksel, f/2.4, (derinlik sensörü) çözünürlüğünde.