Xiaomi kısa menzilli yeni projektörünü tanıttı

Çin’in teknoloji sektöründeki önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, kısa menzilli yeni projektörünü tanıttı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Çin’in önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, akıllı telefon sektöründe olduğu kadar diğer teknoloji alanlarında da güzel işler çıkartıyor. Genel olarak akıllı telefon modelleri ile tanıdığımız Çinli teknoloji devi, geçtiğimiz gün kısa menzilli, son derece başarılı bir projektör modelini tanıttı.

Xiaomi Laser Projector ismi ile lanse edilen bu yeni cihaz, özellikle evinde projeksiyon cihazı koyacak kadar büyük odalara sahip olmayanlar için biçilmiş kaftan. Duvardan 5cm-50cm uzaklıkta bile 150 inç büyüklüğünde bir görüntü elde etmenizi sağlayan bu projektör, fiyatıyla da cezbedici duruyor.

1080p çözünürlüğünde görüntü kalitesiyle rakiplerinden bir adım öne çıkan Xiaomi Laser Projector, Çin’de 10.000 yen’e (yaklaşık olarak 1300 dolar) satışa sunulacak.

ALPD 3.0 lazer ışık kaynağı teknolojisi ile güçlendirilmiş olan projektör, 5.000 lümen parlaklık ve 3000:1 kontrast vaat ediyor. 25.000 saatlik kullanım ömrü vaat eden Xiaomi’nin yeni cihazı, 3 HDMI bağlantı noktasına sahip. İçerisinde 4 çekirdekli A53 işlemcisini barındıran projektör, Android işletim sistemini de çalıştırabiliyor. Üzerine 2 tweeter, 2’de woofer olan cihazın Wi-Fi ve Ethernet bağlantısı da mevcut.

Bu projektörün Çin dışında satışa sunulup, sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat Xiaomi’nin akıllı telefonları haricinde, diğer ürünlerini ülke dışarısına çıkartmaya pek sıcak bakmadığı da bilinen bir gerçek.