Xiaomi yardım desteğinde bulundu

Xiaomi yardım desteğinde bulundu

Xiaomi Corporation bugün, şirketin kendi hayır kurumu olan Xiaomi Foundation Limited’in Filipinler ve Malezya’daki Rai Typhoon Rai’den etkilenenlere yardım etmek için sırasıyla World Vision Filipinler ve Yayasan Food Bank Malaysia’ya 100.000 dolar bağışlayacağını duyurdu. İşte detaylar.

Filipinler afet konseyine göre, yalnızca ülkede 870.334’ten fazla aile veya yaklaşık 23.380.167 kişi Rai Tayfunu’ndan etkilendi ve 348.642’den fazla ev hasar gördü. Binlerce gönüllü, etkilenenlere yardım etmek ve yiyecek, su, hijyen kitleri, yemek pişirme setleri, acil durum barınma kitleri ve daha fazlası gibi hayatta kalma ihtiyaçlarını sağlamak için zaten gece gündüz çalışıyor. Xiaomi basın açıklamasından yapılan açıklamada, “Küresel bir şirket olarak, sorumlu olmanın ve bu gibi durumlardan etkilenen topluluklara geri vermenin görevimiz olduğuna inanıyoruz.” Typhoon Rai, Filipinler’de Typhoon Odette olarak da bilinir ve ülkeyi vuran güçlü ve yıkıcı bir tropikal afettir. Aralık ayında gelişen, ancak 22 Aralık’ta dağılan ilk Kategori 5 eşdeğeri süper tayfun oldu.

Xiaomi yardım desteğinde bulundu

Xiaomi Corporation, Nisan 2010’da kuruldu ve 9 Temmuz 2018’de Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası Ana Kurulu’nda listelendi. Özünde bir IoT platformu ile birbirine bağlanan akıllı telefonlar ve akıllı donanıma sahip bir tüketici elektroniği ve akıllı üretim şirketidir. Xiaomi böylesi yardımcıları ilk kez yapmıyor, şirket daha önce de benzer yardımları yapmasıyla gündeme gelmişti. Şirket şüphesiz bundan sonra da yardım çalışmalarına devam edecektir.

Samsung Galaxy S22 Ultra modelinde beklenmeyen özellik