Google Photos chat özelliğini duyurdu

google photos chat

Google photos chat özelliği ile Google’ın en son sobet uygulaması oldu. Google+ kapandıktan sonra fotoğraf severlerin tartışmaları da silinmişti.

İnternet devi şimdi Photos uygulamasında kullanıcıların birbiriyle sohbet edebilmesini sağlayan chat özelliğini duyrudu. Kullanıcılar uygulama içinde veya web sitesi üzerinde bir fotoğrafı özel bir mesaj odasında paylaşabilecek. Ayrıca fotoğrafların veya videoların altına yorum yazıp beğeni veya eleştiri dile getirmek mümkün olacak.

Google photos chat uygulamasına mı dönüşüyor?

İnternet devi bu sayede Photos uygulamasını aynı Instagram’da olduğu gibi fotoğraf tutkunları için görsel bir paylaşım ve etkileşim platformu haline dönüştürmeyi hedefliyor.

Öte yandan şimdilik fotoğraflar, genel olarak herkesin görebileceği şekilde değil, aile bireyleri ve izin verilen aradaşların göebileceği şekilde paylaşılıyor. Fakat, içerisinde milyarlarca fotoğrafın kayıtlı olduğu bu uygulamanın, kısa sürede Instagram’a rakip bir platfroma dönüştürülmesi çok zor olmayacak.

Photos uygulamasının yeni chat özelliği önümüzdeki haftadan itibaren Android ve iOS kullanıcıları için erişime açılacak.

YouTube oyun videolarında şiddet içeriklerini kontrol edecek

Fotoğraf ve video paylaşımı konusunda bir sosyal medya servisi kurmakta çok geciken Google, YouTube ile video içeriği seyrettirme konusunda lider. Ancak YouTube üzerinde video yayınlamak çok detaylı bir süreç ve Google’ın daha anlık paylaşımlar için kullanılacak bir sosyal medya platformu kurmak istediği gözden kaçmıyor.

İnternet devi Eylül ayında da Photos uygulaması için Story özelliğini yayına alarak uygulamayı etkileşimli bir sosyal medya platformuna dönüştürmek istediğini belli etmişti.

google photos chat