Google Play Store için promosyon dönemi başlıyor!

google play store promosyon

Android işletim sisteminin kalbi olan Google Play Store uygulama marketinde artık promosyon dönemi başlıyor.

1.5 milyar uygulama için en popüler ve en kalabalık mobil uygulama marketi olan Google Play Store’da geliştiriciler ve kullanıcılar için bir yenilik duyuruldu. Artık Google Play Store üzerinden promosyon kodu dağıtılabilecek.

Zaten çeşitli platformlarda ve teknoloji marketlerinde belli krediler alınarak bu krediler kodları giriliyor ve market içerisinde alışveriş yapılabiliyordu. Ancak bu durum biraz daha farklı. Yenilik direkt olarak geliştiricileri, dolaylı olarak biz kullanıcıları ilgilendiriyor.

Google artık her geliştirici hesabına yılda 2000 adet promosyon kodu belirleme yetkisi veriyor. Bu 2000 promosyon kodu yılın her bir çeyreği için 500 adet olmak üzere kullanılabiliyor. Yani 2000 kodun hepsi yılın tek bir çeyreğinde kullanılamıyor. Kodlar en fazla bir yıl süreli olarak oluşturulabiliyor. Geliştiriciler kodları kullanıcılara ulaştırarak, ücretli uygulamalara ücretsiz erişim veya uygulama içerisinde satın almayı ücretsiz hale getirebiliyor.

Söz konusu bu yenilik Google Play Geliştirici Konsolu’nun Yardım bölümünde detaylı olarak açıklanıyor. Promosyon özelliği tamamen Google denetiminde kullanılıyor. Yani siz kodu kullanmadan geliştirici kodu değiştiremiyor. Bu kullanıcıların oldukça yararına olmuş. Bu noktadan sonra artık top geliştiricilerde ve uygulama sahiplerinde. Promosyon kodlarını kullanıcılara ne şekilde ulaştırabilecekleri onlara kalmış.

Motorola, Parmak İzi Sensörü hakkında konuştu