Google, 2. Nesil Tensör çipleri için çalışmalarını sürdürüyor

j7

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, yakından nit donanım-yazılım entegrasyonunun bir sonucu olarak günümüz Android cihazları arasında en iyi kamera performanslarından birine sahip. Ve şimdi Google , kamera görüntü sinyali işlemci tasarımı için yeni bir ekip oluşturacak.

Son ortaya çıkan bir rapora göre, Google’ın yeni işe alımları, kod adı ‘Cloudripper’ olduğu söylenen yeni nesil Google Tensor SoC’nin tasarımı ve geliştirilmesi için olabilir. Google’ın kıdemli direktörü Mike Coulter, şirketin her düzeyde açıklığı olan San Diago tabanlı bir Kamera ISP tasarım ve doğrulama ekibi oluşturmak istediğini belirterek, işe alım duyurusunu Linked’de yayınladı.

Google

Mike Coulter’ın Google’a katılmadan önce dört yıl boyunca Qualcomm’da Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olduğunu belirtmekte fayda var. Twitter kullanıcısı Anshel Sag , Google’ın yine San Diago merkezli Qualcomm’dan yetenek avlamaya çalışıyor olabileceği ihtimaline değindi.

Google’ın 2022’nin ikinci yarısında duyurulması beklenen ve muhtemelen yaklaşan Pixel 7 serisi cihazlarda da yer alması beklendiğini belirtelim. 2. nesil Tensor çipi üzerinde çalıştığı daha önce yayınlanan raporlarda da resmi olarak ortaya çıkmıştı.

2. nesil Tensör çipi ile ilgili bilgiler şu anda çok az ve biz sadece “Cloudripper” kod adını ve iddia edilen bir “GS201” model numarasını biliyoruz. Bununla birlikte, çipin ISP’si için işe alımların başlamasıyla, yeni nesil Tensor çipi hakkında daha fazla sızıntı ve ayrıntı geleceğini söyleyelim.

realme 9 Pro+ Sony IMX766 sensörünü kullanacak