Mark Zuckerberg, Meta’nın yeni AI gözlüklerini tanıttı

Mark Zuckerberg, Meta'nın yeni AI gözlüklerini tanıttı

Mark Zuckerberg yeni paylaşımı ile gündeme oturdu. Meta’nın yeni AI gözlükleri tanıtıldı. İşte tüm detaylar.

Meta lideri Mark Zuckerberg, kızının saçını örmek için son gözlük teknolojisini kullandığı Instagram gönderisinde şirketin yeni yapay zeka destekli Ray Ban akıllı gözlüklerini tanıttı. Videoda Meta lideri gözlüğe “Hey Meta, nasıl örgü yapabilirim?” diye soruyor. Akıllı camdaki yapay zeka, Bay Zuckerberg’e kızının saçını örerken gerekli adımları atmasına rehberlik ediyor. Daha sonra örgünün fotoğrafını çekiyor ve altına “Sonunda örgü yapmayı öğrendim. Teşekkürler Meta AI” yazarak karısına gönderiyor. Mark Zuckerberg gözlüğe “Hey Meta, Priscilla’ya WhatsApp’tan bir fotoğraf gönder” diyor. Bu şekilde kolayca ve futuristik bir şekilde işlem sonlanıyor.

Mark Zuckerberg, Meta'nın yeni AI gözlüklerini tanıttı

Ray-Ban iş birliğiyle üretilen akıllı gözlükler, geçtiğimiz ay Meta’nın Connect etkinliğinde görücüye çıktı. AI gözlüklerde kayıt yapabilen bir kamera ve gözlüğün kollarında hoparlörler bulunuyor. Meta, gözlüklerin kullanıcıların “sanal ve gerçek dünyalar” arasında geçiş yapmasına yardımcı olacağını ve şirketin etrafında organize ettiği “metaevreni” deneyimlemelerine yardımcı olacağını öngörüyor.

Akıllı gözlüklerin en son sürümünün fiyatı 299 £ veya 299 $ ve beraberinde gelişmiş kameralar, daha hafif bir tasarım ve canlı yayın gibi yeni özellikler getiriyor. Henüz ülkemizde satışa sunulması ile ilgili bir gelişme ya da haber yok ancak artık geleceğin yapay zekada yattığını hepimiz biliyoruz. Bu sebeple de yakında dünya geneline yayılacaktır.

Acer Aspire C27 : Performansı ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor