Google, AI sohbet robotunu kullanıma sundu

Google, cinsiyet ayrımcılığı yüGoogle, 26 milyar dolar ödemek zorunda kaldı!zünden 1 milyon dolar ceza ödeyecek

AI robotlar artık her yerde karşımıza çıkıyor. Google da şimdi AI sohbet robotunu kullanıma sundu. İşte tüm detaylar.

The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre Google, Med-PaLM 2 AI sohbet teknolojisini Mayo Clinic ve diğer hastanelerde test ediyor. Google’ın ChatGPT rakibi Bard’ın temelini oluşturan şirketin PaLM 2 büyük dil modelini (LLM) temel alıyor ve yalnızca aylar önce Google I/O’da kullanıma sunulmuştu. Temel modelden farklı olarak Med-PaLM-2, tıbbi lisanslama sınavlarından gelen sorular ve cevaplar ile birlikte bir dizi tıbbi uzman tarafından eğitilen robotlar sektörde fark yaratacak. Rapora göre bu eğitim ona sağlıkla ilgili soruları yanıtlama konusunda uzmanlık kazandırıyor ve belgeleri özetlemek ve araştırma verilerini düzenlemek gibi emek yoğun görevleri de yapabiliyor.

Google, AI sohbet robotunu kullanıma sundu

G/Ç sırasında şirket, Med-PaLM2 üzerindeki çalışmalarını ayrıntılarıyla anlatan bir makale yayınladı. Olumlu tarafı, “tıbbi fikir birliğine uyum”, muhakeme yeteneği ve yanıtlara kişiselleştirilmiş olarak odaklanabilmesiydi. Daha olumsuz olarak, diğer Chat AI modellerinde gördüğümüz aynı doğruluk sorunlarını da ne yazık ki gösterdi.

Microsoft ayrıca, sağlık yazılımı şirketi Epic ile iş birliği yaparak OpenAI’nin ChatGPT’sine dayalı tıbbi yapay zeka sohbet teknolojisi geliştiriyor. Google ayrıca Mart ayında ortaya çıkardığı yapay zekasını ultrason teşhisi ve kanser tedavisi için kullanmaya çalışıyor. Her iki şirket de modellerini hasta verileri üzerinde eğitmediklerini söyleyerek hasta bilgilerini gizli tutma sözü verdiler.

Bitfinex,  çalınan kullanıcı varlıklarının iade edileceğini duyurdu