Glass ilk haftasında zirveye yerleşti

glass

Kadrosunda Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy gibi isimleri bulunduran Glass, açılış haftasında zirveye yerleşti. İşte konu hakkındaki detaylar.

2000 yılında vizyona giren Unbreakable filminin devamı niteliğindeki Glass, geçtiğimiz hafta sonu vizyona girdi. Hatırlanacağı üzere serinin ikinci filmi olan Split, 2017’de vizyona girmişti. Split ile birlikte Bruce Willis ve Samuel L. Jackson’dan oluşan ekibe, James McAvoy da dahil olmuştu. Şimdi bu üç isim Glass ile birlikte aynı karede karşımıza çıkacak.

Yönetmen koltuğunda M. Night Shyamalan’ın oturduğu film, kişilik bozukluğu yaşayan üç hastanın hikayesine odaklanıyor.

Glass vizyondaki ilk haftasında ABD’de 40.5 milyon dolarlık hasılatla en çok izlenen film olmayı başardı. Yapım dünya çapında ise 89 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler

Glass’ın zirvede yer aldığı haftada The Upside 15.67 milyon dolarla en çok izlenen ikinci yapım olmayı başardı.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren bir diğer yapım olan Dragon Ball Super Broly ise 21 mliyon dolarlık hasılatla üçüncü sırada yer aldı. Özellikle Asya’da yoğun ilgi gören anime filmi dünya çapında 86 milyonluk hasılata ulaştı.

DC sinematik evreninin en başarılı yapımı olan Aquaman ise geçtiğimiz hafta sonunu 10 milyon dolarlık hasılatla 4. sırada kapadı. Aquaman şu aralar dünya çapında 1.1 milyar dolarlık hasılata ulaşmak üzere.

Listemizin son sırasında ise Sony imzası taşıyan Spider-Man Into the Spider-Verse bulunuyor. Geçtiğimiz hafta 7.2 milyon dolarlık hasılat elde eden yapım, dünya çapında ise 322 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

Hakan Muhafız ne kadar izlendi?