2K Sports NBA oyunları için servet ödeyecek

nba 2k19

Basketbol oyunu denildiğinde akla gelen ilk seri olan NBA 2K yapımcısına büyük bir servete mal olacak. 2K Sports yeni oyunların sadece isim hakkı için 1.1 milyar dolar ödeyecek.

Günümüzde spor oyunları için en önemli kriterlerden birisi de lisanslar. Malum, herhangi bir spor dalına hitap eden oyunun, gerçek yaşamdaki mekanları, kulüpleri, statları ve sporcuları sanal dünyaya aktarabilmesi için hepsinin lisansına sahip olması gerekiyor.

Nitekim bu lisansların pek de ucuz olmadığını söyleyebiliriz. Özellikle de sağlam bir alternatifiniz yoksa.

NBA oyunu için 1.1 milyar dolar ödeyecek!

Örneğin futbol temalı bir oyun için pek çok alternatif mevcut. Yani İngiltere Ligi için sizden uçuk bir lisans ücreti talep edilirse, diğer liglerin ön plana çıkarıldığı bir oyun yapabilirsiniz. Fakat söz konusu bir basketbol oyunuysa, o zaman tek alternatifiniz NBA olacaktır. Elbette basketbol üzerine kurulu pek çok lig mevcut. Fakat bu ligler adına çıkaracağınız bir oyun pek de başarılı olmayacaktır.

Basketbol oyunu denildiğinde genel olarak akla tek isim geliyor. 2K Sports. EA Sports’ın NBA Live’ını pazardan silip atan NBA 2K serisi yoluna dolu dizgin devam ediyor.

2K Games, geçtiğimiz gün sona ermek üzere olan NBA lisanslarını uzatma kararı aldı. NBA ve NBPA ile yapılan anlaşma sonucunda, mevcut tüm lisanslar 7 yıllığına uzatıldı. 2K Sports’un kasasından bu anlaşma için çıkacak olan meblağ ise 1.1 milyar dolar.

Mortal Kombat 11 için 7 yeni video yayınlandı