Genesis GV60 modeli elektrikli araçlar için ilham olacak

Genesis GV60 1

Dünya genelinde pek çok marka elektrikli araçlara yönelirken, Genesis’in yeni tanıttığı GV60 modeli, rakiplerini kıskandıracak özelliklere sahip gibi duruyor.

Genesis GV60 modeli elektrikli araçlar için ilham olacak. Dünya genelinde artık yeni trendin elektrikli araçlar olduğu bir gerçek. Günden güne fosil yakıtla çalışan araçlar olarak tabir edilen benzin ve motorin ile çalışan araçların popülaritesi azalırken, elektrikle çalışan araçların yıldızı ise parlamaya devam ediyor. Kimi markalar bu geçiş süreci için hem benzin hem de elektrikle çalışan hibrit modelleri kullanırken, içlerinde Genesis’in de bulunduğu kimi markalar ise doğrudan tamamen elektrikli araçlar ile yeni pazara dahil oluyor.

Genesis tarafından tanıtılan GV60 serisi de doğuştan elektrikli bir araç olarak birçok ilke imza atıyor. Bu seri, daha önce Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi E-GMP platformu üzerine inşa edilerek doğuştan elektrikli bir karaktere sahip. 3 farklı paket olarak satışa sunulan Genesis GV60’da Premium, Sport ve Sport Plus seçenekleri mevcut.

Genesis GV60

Genesis GV60 modeli elektrikli araçlar için ilham olacak

Genesis GV60 Premium modeline baktığımız zaman bu aracın arkadan itişli ve tek elektrik motorlu olduğunu ürettiği beygir gücünün ise 225 olduğunu görüyoruz. Sport modeli ise önde 214 beygir arkada ise 99 beygirlik iki farklı motorla 4 tekerlekten güç alıyor.

Son olarak serisinin en güçlü modeli olan Genesis GV60 Sport Plus ise hem önde hem arkada 2 adet 214 beygir yani toplam 428 beygirlik güç üreten elektrikli motorlara sahip ki bu araçta 4 tekerden güç alan bir model. Ayrıca tüm araçlarda 77,4 kWsa’lık standart bataryanın olduğunu ve araçların ortalama 400km menzile sahip olduğunu da belirtelim.

OPPO ve Hasselblad stratejik ortaklıklarını duyurdular