Petrolün bitirdiği elektrikli otomobil devri

elektrikli otomobil 4

#İŞBİRLİĞİ

Elektrikli otomobil sektörü sandığınız kadar genç olmayabilir. Zira petrol yakan araçlar yokken, elektrikli otomobiller vardı.

Günümüzde en büyük pazarlardan birisi otomobil sektörü diyebiliriz. Bu sektör sadece bir aracın alınıp satılmasıyla değil, yedek parçasından, lastiğine hatta yakıtına kadar pek çok sektörün ayakta kalmasını sağlıyor. Dolayısıyla araç pazarının hacmi, birçok sektöre dayanak oluyor da diyebiliriz.

Son yıllarda özellikle otomobil alım satımında önemli bir artış gerçekleşti. Zira kafamızı çıkartıp camdan dışarı baktığımızda, hemen hemen her binanın önünde park etmiş onlarca araba görmemiz mümkün. Yani artık neredeyse her hane başına bir araç düşüyor.

Bu işin bizi ilgilendiren kısmı ise, bu otomobillerin hala benzin ya da mazotla çalışıyor olması. Zira birkaç sene öncesinde, elektrikli otomobillerin kısa süre içerisinde petrol yakıtları ile çalışan otomobillerin yerini alacağı söyleniyordu. Fakat kafamızı çevirip dışarıya baktığımızda, elektrikli araç sayısının hala yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Peki bu durumun temel sebebi ne?


Yorumlar kapatıldı.