Geçtiğimiz hafta sonu en çok izlenen filmler

sinema

Sinema dünyasının kalbinin attığı ABD’de geçtiğimiz haftanın en çok izlenen filmleri belli oldu. Son iki haftadır zirveye ambargo koyan Aquaman, 3. hafta sonunda da ilk sırada yer aldı. İşte en çok izlenen filmler.

Sinema denildiğinde ister istemez akla gelen ilk ülke ABD oluyor. Devasa bütçeli yapımlarıyla, milyonlarca izleyiciyi sinema salonlarına çeken filmler, küresel çapta etki yaratıyor. Genel olarak dünyada en çok izlenen filmlere baktığımızda, başı hep ABD yapımı filmlerin çektiğini görüyoruz.

Tam olarak da bu sebepten ötürü, ABD’de en çok izlenen filmlerin global değerde olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Peki geçtiğimiz hafta sonu ABD’de en çok izlenen filmler hangileriydi? Box Office Mojo tarafından açıklanan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta sonu ABD’de en çok izlenen filmler listesinin zirvesinde Aquaman yer aldı.

Aquaman yine zirvede

Vizyona girdiği günden bu yana zirveleri kimselere bırakmayan Aquaman, 3. hafta sonunda da ilk sırada yer almayı başardı.

30.7 milyon dolarlık hasılatla ilk sırada yer alan Aquaman’i 18 milyon dolarlık hasılatla vizyona yeni giren Escape Room takip etti.

Aquaman gibi vizyondaki 3. hafta sonunu geride bırakan Mary Poppins Returns ise 15.77  milyon dolarlık hasılatla 3. sırada yer aldı.

Sony’nin Örümcek Adam temalı animasyon filmi Spider-Man Into the Spider-Verse ise 13.01 milyon dolarlık hasılatla en çok izlenen filmler listesinde 4. sırada yer aldı.

Büyük hayal kırıklığı yaratan Bumblebee ise 3. hafta sonunda 12.77 milyon dolarlık hasılatla 5. sıraya kadar geriledi. Film dünya genelinde sadece 289 milyon dolarlık hasılat elde edebildi.

Apple’dan şaşırtan Samsung atağı