ChatGPT büyüme hızıyla tarihe geçti

ChatGPT

Son günlerin çok konuşulan yapay zekası ChatGPT, bir anda inanılmaz popüler hale gelerek, kullanıcı sayısı en hızlı büyüyen uygulama olarak tarihe geçti.

Bildiğiniz gibi son günlerde teknoloji dünyasına damga vuran bir uygulama var ki o da ChatGPT. OpenAI tarafından geliştirilen bu chat botu, bir insan tarafından yazılmadığı anlaşılmayacak kadar gerçekçi metinler yazıyor ve sohbetler gerçekleştiriyor. 2022’nin kasım ayında kullanıma sunulan bu chat botun yetenekleri bununla da sınırlı değil. Yapay zeka destekli bir arama motoru olarak görev görmekten kendisinden istenen kodu yazmaya kadar pek çok fonksiyonu bulunuyor. Bu yüzden bu yapay zeka programından beklentiler oldukça yüksek. Hatta bu yapay zekanın zamanla Google’ı tahtından indireceğine inananlar bile var.

ChatGPT’nin bir gün Google’ın yerini alıp alamayacağı sorusu bir yana dursun, bu chat botu gelişmiş kabiliyetleriyle daha şimdiden yüz binlerce kişinin ilgisini çekmeyi başarmış durumda. Hatta bu ilgi öylesine büyük ki OpenAI’ın chat bot uygulaması, tarihin gördüğü en büyük patlamayı yaptı. Reuters tarafından paylaşılan verilere göre ChatGPT, kasım ayında yayınlandığı günden bu yana 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşarak, bugüne kadar en hızla büyüyen uygulama olarak tarihe geçti. İnternetin 20 yıllık tarihinde bu kadar hızla büyüyen başka bir uygulama görülmemişti.

OpenAI will soon test a paid version of its hit ChatGPT bot

2015 yılında aralarında Sam Altman ve Elon Musk gibi önemli isimlerin bulunduğu bir grup girişimci tarafından kurulan OpenAI, 2019 yılında Microsoft’tan 1 milyar dolarlık önemli bir yatırım almıştı. Zaten bugün de bu yazılım en çok Microsoft’un işine yarayacak gibi görünüyor. Hatta Microsoft’un zamanla arama tarafında Google’ı indireceğine inananlar bile var.

Amerika üzerinde uçan Çin balonu panik yarattı