GameStop, NFT işine girdiğini doğruladı

GameStop, NFT işine girdiğini doğruladı

Geçen ayki raporlara göre GameStop NFT işine girdğini duyurdu. Şirket, bu yıl içinde açılmasını bekledikleri NFT bölümü için bir pazar oluşturmak adına Immutable X ile ortaklık kurdu. İşte detaylar.

İnsanlar, artık GameStop üzerinden çeşitli oyunlarda kullanmak üzere dijital varlıklarla bağlantılı NFT’leri alıp satabilecekler. The Verge’e göre öğeler sanal gayrimenkul, karakter görünümleri ve silahlar gibi şeyleri içerecek. Immutable X, önemli miktarda enerji tüketimi ve yüksek gaz ücretleri gerektiren Ethereum blok zincirine dayanmaktadır. Platform, birçok NFT satışını tek bir Ethereum işleminde birleştirerek ve karbon ofsetleri satın alarak bu dezavantajları azalttığını iddia ediyor. Bu nedenle, ortakları arasında bazı blockchain oyunları ve TikTok bulunan Immutable X, sıfır gaz ücreti ve karbon nötr NFT’ler vaat ediyor.

GameStop, NFT işine girdiğini doğruladı

GameStop ve Immutable X, oyun geliştiricilerini 100 milyon dolarlık bir fon yardımıyla pazarı kullanmaya ikna etmeyi umuyor. Geliştiricilerin ve stüdyoların buna ilgili olup olmadığını ise göreceğiz.

Oyun Geliştiricileri Konferansı, yıllık Oyun Endüstrisinin Durumu Anketi için 2.700’den fazla geliştiriciyle anket yaptı. Yüzde 70’inin ve stüdyolarının NFT’lerle ilgilenmediğini, yüzde 72’sinin ise kripto para birimlerini oyunlarına dahil etmekle ilgilenmediğini gördü. Yaklaşık yüzde 28’i NFT’lerle en azından biraz ilgilendiklerini söyledi.

Son birkaç ay içinde, bazı stüdyolar, yayıncılar ve endüstri rakamları NFT projelerini duyurdular. Ubisoft, Aralık ayında ilk kez oyunlarından birine NFT’leri getirdi, ancak satışlar yavaşlamış gibi görünüyor. GameStop geçen yıl adını çok farklı olaylarla andırmıştı, şirket şimdi NFT girişimleri ile bu pozisyondan çıkmayı hedefliyor olabilir.

Twitter kurucusu Jack Dorsey Facebook hakkında konuştu