GameStop dizi oluyor! HBO dizi için anlaşma imzaladı

GameStop olayları dizi oluyor!

Cuma günü yayınlanan bir habere göre HBO, son zamanlarda Wall Street’i sallayan ticaret destanı GameStop olaylarına dayanan bir dizi yapmak için bir anlaşma imzaladı.

WarnerMedia’nın sahip olduğu ağ, Deadline’a göre, bir grup çaylak yatırımcının video oyun mağazasının hisselerini büyük hedge fonlarına rağmen artırarak finans dünyasını nasıl şaşırttığına dair senaryolu bir şov geliştiriyor. Dizi, gösterinin bir özetine göre, “sosyal medyadaki günlük tüccarların popülist bir ayaklanmasının Wall Street’i kendi oyunlarında nasıl yendiğini, borsayı alt üst edip finans dünyasını özüne sarstığını” keşfedecek. “Paranormal Activity” ve “The Purge” gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Jason Blum’un, eski HBO başkanı Len Amato ile birlikte projeye imza attığı bildirildi.

GameStop olayları dizi oluyor!

Blumhouse’un kurucusu Blum, üç kez Akademi Ödülü adayı, iki kez Primetime Emmy Ödülü sahibi ve iki kez Peabody Ödüllü bir yapımcıdır. Blumhouse, bugüne kadar 150’den fazla film ve TV şovu yapan Blum ile mikro bütçelerle yüksek kaliteli film ve televizyon projeleri üretmesiyle tanınıyor.

Anlaşma, MGM stüdyolarının geçtiğimiz günlerde GameStop planının çıkarıldığı WallStreetBets Reddit forumu hakkında geçici olarak “The Antisocial Network” başlıklı bir kitap teklifinin haklarını ele geçirmesinden sonra geldi. Deadline’a göre WallStreetBets’in kurucusu Jamie Rogozinski de yakın zamanda hayat hikayesini “Wonder Woman” ve “Aquaman” in arkasındaki film firması RatPac Entertainment’a sattı. Dizi, hisse olaylarının kendisi kadar ses getirecek mi göreceğiz.

SoundCloud hayranların sanatçıları desteklemesine izin verecek