SoundCloud hayranların sanatçıları desteklemesine izin verecek

SoundCloud hayranların sanatçıları desteklemesine izin verecek

SoundCloud, hayranların sanatçılara doğrudan ödeme yapmasına olanak tanıyan yeni bir ödeme sistemi sunmaya hazırlanıyor. Duruma hakim birden fazla kaynak Billboard’a Soundcloud’ın yeni sistem hazırlığında olduğunu bildirdi.

SoundCloud’un doğrudan ödeme modeli, Çin yayın hizmetlerinde yıllardır popüler olan bir stratejiyi andırıyor. Bu hareket, platformu abonelik hizmetlerinin işlerini kendi etrafında inşa eden ilk büyük müzik akışı hizmeti haline getirecek. Şirkete yakın bir kaynak, SoundCloud’un hala birkaç alternatif akış ödeme modelini araştırdığını ve planlarını 2021’in ilk çeyreğinin sonundan önce açıklayacağını söylüyor. Platform ise henüz konuyla ilgili bir yorum yapmıyor.

SoundCloud hayranların sanatçıları desteklemesine izin verecek

Yeni model, şu anda “orantılı” bir model kullanan SoundCloud için büyük bir değişim olacak. Tüm büyük akış hizmetleri tarafından kullanılan aynı yöntem geçerli olacak. Platform, kazançları en çok akışı getiren sanatçılara dağıtarak. SoundCloud’un 175 milyon aylık kullanıcısı var. Kullanıcılar artık şirketin isteğe bağlı akış hizmeti SoundCloud Go + için ayda 10 ABD dolarına kadar ödeme seçeneğine sahip. Ancak ödemeleri sanatçılara kişisel olarak dinlediklerine göre dağıtılmıyor.

İngiliz milletvekilleri müzik yöneticilerini akış ekonomisinin adaleti konusunda görüştüler. Ardından SoundCloud’un çalışmalarında olduğu gibi sözde “kullanıcı merkezli” ödeme modellerinin potansiyel faydalarını keşfettiklerini duyurdular. Sony, Warner ve Universal Music’in Birleşik Krallık bölüm başkanları, 19 Ocak’ta Parlamento önünde ifade verdi.

Spotify ve Apple gibi daha büyük yayıncılar şu anda abonelik ücretlerini kısmen plak şirketlerinin pazar payına dayalı olarak plak şirketlerine ayırıyor. Plak şirketleri daha sonra sanatçılarına bireysel anlaşmalarına bağlı olarak gelirden pay ödüyorlar. Ancak eleştirmenler, hayranların abonelik paralarını gerçekte dinledikleri sanatçılara aktarmalarına izin verilmesii doğru buluyor.

GTA 6 çıkış tarihi sonunda belli oldu: İşte o tarih (Video)