Galaxy Z Fold 3 farklı bir isimle satışa çıkıyor

Galaxy Z Fold 3

Samsung’un yeni nesil katlanabilir ekranlı modeli Galaxy Z Fold 3, Çin’de farklı bir isimle raflardaki yerini alacak. İşte konu ile ilgili detaylar.

Galaxy Z Fold 3 farklı bir isimle satışa çıkıyor. Bilindiği üzere Çin’de katlanabilir telefonlar hiç popülaritesini kaybetmedi. 2008 öncesinde popüler olan bu akım, Çin’de hala son hız devam ediyor. Zaten pek çok üretici de Çin’e özel olarak katlanabilir ekranlı telefonlar üretmeye devam ettiler. Bu modellerin büyük bir bölümü Avrupa’ya hiç gelmedi.

Samsung da Çin’e özel olarak katlanabilir telefon üreten isimler arasındaydı. Yalnız bu noktada ufak bir uyarı yapalım. Katlanır telefonlardan kastımız, katlanabilir ekranlı telefonlar değil. Alt kısmı tuş takımından ibaret olan bildiğimiz düz katlanabilir modellerden bahsediyoruz.

Samsung Galaxy Fold, One UI 3.1 güncellemesi alıyor

Galaxy Z Fold 3 farklı bir isimle satışa çıkıyor

Samsung katlanabilir ekran teknolojisini kullanmaya başladıktan sonra Çin’deki bu tasarımını Fold modelleriyle değiştirdi. Yalnız ufak bir farkla.

Güney Koreli üretici Çin’de satışa sunduğu Fold modellerinde W serisini kullanıyor. Çünkü geçmişten beri Çin2de satışa çıkan katlanabilir telefonlar W serisi altında piyasaya sürülmüştü. Galaxy Z Fold 3 de bu kapsamda Galaxy W22 5G ismiyle satışa çıkacak.

Dip not olarak belirtelim. Galaxy W22 5G’nin Avrupa’da ve ülkemizde satılan Z Fold serisinde bir farklı bulunmuyor. Belki Çin’e özel birkaç farklı renk gelebilir. Lakin fazlası olmayacaktır.

Realme GT Neo2T tanıtım tarihi açıklandı