Huawei Avrupa pazarı için nabız yokluyor

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

Çin’in önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Huawei, bazı yeni modellerini Avrupa’ya getirmek için nabız yokluyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Huawei Avrupa pazarı için nabız yokluyor. Akıllı telefon pazarındaki devrik isimlerden biri olan Huawei, şu sıralar kabuğuna çekilmiş durumda. Yaşanan olaylar herkesin malumu. Çinli üretici zor günlerden geçti. Hali hazırda da bu zor günleri atlatmış değiller.

5G tarafında ABD ile yaşanan gerilim sonrasında uygulanan acıması ambargolar Huawei’nin bir anda pazardan silinmesine neden olmuştu. Bu farklı bir ismin de başına gelebilirdi. Fakat Huawei bu konudaki en net örnek oldu.

Dün sektörde zirveye oynayan Huawei bugün listelerde kendisine yer bulmakta bile zorlanıyor. İşte Android tarafındaki üreticilerin en zayıf noktası bu. Amerika. Eğer ABD diğer üreticiler için de benzer ambargolar uygularsa, hepsinin sonu muhtemelen aynı olacaktır.

Huawei yarın yeni ortaklık ve ürünlerini açıklayacak!

Huawei Avrupa pazarı için nabız yokluyor

Peki Huawei önümüzdeki süreçte ne yapacak? Tekrardan aktif bir şekilde telefon satışına başlayacak mı? Bilindiği üzere Çinli üretici, anavatanında satılması için bir dizi model çıkardı. Fakat bunları Avrupa’ya getirmedi.

Sızdırılan bilgilere göre Huawei bu modelleri Avrupa’da satışa sunmak için şu anda zemin çalışmaları yürütüyor. Yani atılan taşın, ürküteceği kuşa değmesini istiyor.

Dürüst olmak gerekirse bu saatten sonra Huawei modellerinin Avrupa’da başarılı olması biraz zor. Belki bariz bir fiyat avantajı yaratılırsa, ufak bir şans olabilir. Fakat bunun dışında Avrupa’da Google’dan mahrum bir telefon kullanmak, çok da tercih edilen bir seçenek olmayacaktır.

Facebook sigara kadar zararlı açıklaması yapıldı: Bu laflar kavgada söylenmez