Galaxy Z Flip 5 tasarımı tamamen netleşti

z flip 5

Samsung’un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy Z Flip 5 bir kez daha yeni sızıntılarla karşımıza çıktı.

Galaxy Z Flip 5 tasarımı tamamen netleşti. Samsung, büyük bir beklenti ile gelecek olan Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 katlanabilir akıllı telefonlarının piyasaya sürümü için çalışmalara devam ediyor. Resmi duyuru öncesi, yeni bir rapor eşliğinde Galaxy Z Flip 5 modeli hakkında bir duyum hesabı paylaşıldı.

Samsung Galaxy Z Flip 5’in ilk görüntüsü, geniş kapak ekranıyla göz kamaştırıyor. Bu haber, MySmartPrice’ın raporundan alındı. Konu hakkındaki kaynaklardan gelen bilgilere göre, yeni katlanabilir telefonun ilk resmi görseli sızdırıldı. Bu resme göre, Galaxy Z Flip 5‘in tasarımı ve yeni bir büyük kapak ekranına sahip olacağı görülüyor. Bilindiği üzere, gelecek olan Flip modelinin daha uzun, 3.4 inçlik bir dış ekranla gelmesi bekleniyor. Bu, önceki modellerde bulunan 1.9 inçlik ekrandan çok daha büyük bir ekrana işaret ediyor. Özellikle, bu durum onu Oppo Find N2 Flip‘in 3.26 inçlik ekranından bile daha büyük kılıyor.

z flip 5

Samsung’daki çift kamera düzeni, kapak ekranının hemen altında yatay bir şekilde konumlanmış durumda. Artan ekran alanı sayesinde bu panelden daha fazla işlevsellik eklenmesi ve daha fazla bilgi görüntülenebilmesi bekleniyor. Ekran, sadece basit bir kare panel olmanın ötesinde, kamera bölümünün altından aşağıya doğru kıvrılan bir yapıya sahip. Diğer yandan, LED flaş, çift kamera düzeninin hemen yanında bulunuyor.

Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip 5 tasarımı tamamen netleşti

Örneğin, yüksek çözünürlükteki arka kameralarla selfie çekmek için daha iyi bir vizör olarak kullanılabilir. Kapak panelli tasarım, arka kameralar için açıklıklarla birlikte tüm arka bölümü kaplarsa, daha akıcı bir görünüm sergileyebilir. Ancak bu, muhtemelen markanın bilinçli bir tercihi ve rakip markanın tasarım dilini doğrudan kopyalamamasının bir sonucudur.

z flip 5

Kısa bir süre önce gelen bilgilere göre, Galaxy Z Flip 5, 120Hz yenileme hızına ve Full HD+ çözünürlüğe sahip geniş 6.7 inçlik bir ana AMOLED ekranla gelecek. İçerisinde, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti bulunacak ve 3.700mAh batarya ile desteklenen 25W hızlı şarjı destekleyecek. Arka kamera düzenlemesinin muhtemelen 12 megapiksel olacağı, ön kameranın ise 12 megapiksel selfie çekiciye sahip olacağı düşünülüyor. Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonu kutudan Android 13 tabanlı OneUI 5.1 işletim sistemiyle birlikte çıkacak ve güvenlik için yan monteli bir parmak izi tarayıcısı bulunacak. Duyum hesabından sızdırılan resim başka ayrıntıları göstermiyor, bu yüzden daha fazla güncelleme bekliyoruz. Galaxy Z Flip 5 tasarımı tamamen netleşti.

Amazon Prime Video’da reklamlı dönem başladı