Galaxy Watch 4 sensörleri kafaları karıştırdı

Google Asistan artık Samsung Galaxy Watch 4'te mevcut

Samsung tarafından geliştirilen ve içerisinde uyku takibi de dahil olmak üzere pek çok sensörü bulunan Galaxy Watch 4’ün güvenilirliği gerçek tıbbi cihazlar ile karşılaştırılarak test edildi.

Samsung Galaxy Watch 4 sensörleri kafaları karıştırdı. Akıllı saatler her geçen gün biraz daha gelişerek hem daha şık bir tasarıma hem de çok daha faydalı sağlık hizmetlerine kavuşmaya devam ediyor. İlk duyurulduğu zamanlarda klasik saatlerin yerini asla alamayacakları, kimsenin şarjı sürekli biten bir saati kolunda taşımak istemeyeceği düşünülen bu cihazlar, zaman içerisinde kendilerini fazlasıyla kanıtlamayı başardı.

Google Asistan artık Samsung Galaxy Watch 4'te mevcut

Son araştırmalara göre klasik saat kullanımının günden güne azalması ancak buna karşılık akıllı saat kullanan kişi sayısının hızla artması bu cihazların ne kadar başarılı olduklarının da bir göstergesi olsa gerek.

Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic başka bir ürün yazılımı güncellemesi daha alıyor

Samsung Galaxy Watch 4 sensörleri kafaları karıştırdı

Bununla birlikte her zaman akıllarda bu saatlerde bulunan sensörlerin gerçekten güvenilir olup olmadıklarına dair şüpheler var. İşte akıllı saatlerindeki sensörlere son derece güvenen Samsung, bir grup bilim insanını bir araya toplayarak Samsung Galaxy Watch 4’de bulunan SpO2 (Kandaki Oksijen Doygunluğu) sensörün test etti.

Samsung Galaxy Watch 4, hem Bixby hem de Google Asistan destekleyecek

Daha önce uyku problemi yaşadığı tespit edilen 97 kişi üzerinde önce modern tıbbi cihazlarla bir ölçüm yapıldı. Daha sonra ise sıra Galaxy Watch 4’e geldi ve sonuçlar karşılaştırıldı. Bilim insanları tarafından yapılan değerlendirmelerde ise, Galaxy Watch 4’ün ulaştığı sonuçların tıbbi cihazlar ile tamamen paralel olduğu hatta doğruluk tespiti açısından küçükte olsa bir adım daha öne bile geçtiği açıklandı. Bu çalışma ise, en azından Galaxy Watch 4’ün uyku sensörünün güvenilirliğini %100 kanıtlamış oldu.

Kardashian kardeşler Instagram’ın yeni halinden şikayetçi