Galaxy S22 serisi beklenen güncellemesine nihayet kavuşuyor

Galaxy S22 FE 2

Samsung, amiral gemisi akıllı telefon modellerine yazılım desteği sunmaya devam ediyor. İşte Galaxy S22 serisi için gelen son bilgiler.

Galaxy S22 serisi beklenen güncellemesine nihayet kavuşuyor. Samsung, Haziran 2023 güvenlik güncellemesini Galaxy S22 serisi için Avrupa ve Latin Amerika’da sunmuştu. Şimdi, bu güncelleme Amerika Birleşik Devletleri’nde, özellikle de Kuzey Amerika’da yer alacak. Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra modelleri için yeni güvenlik güncellemesi mevcut. Taşıyıcıya bağlı modeller için S90xUSQU2CWE7 ve kilidi açık modeller için S90xU1UEU2CWE8 yazılım sürümlerini içeriyor. Dish Wireless, Metro PCS ve T-Mobile ağları üzerindeki kullanıcılar cihazlarını bu yeni güncellemeyle beraber güncelleyebilecekler.

Galaxy S22 FE 2

Peki, Haziran 2023 güvenlik güncellemesi Galaxy S22 için neler getiriyor? Bu güncelleme, cihaz güvenliğini artırmaya odaklanıyor ve Galaxy akıllı telefonlarındaki ve tabletlerdeki 60’tan fazla güvenlik açığını gideriyor. Ancak, Samsung’un sunduğu resmi değişiklik günlüğünde yeni özellikler veya performans iyileştirmelerinden bahsedilmiyor.

Galaxy S22

Galaxy S22 serisi beklenen güncellemesine nihayet kavuşuyor

Samsung’un güncellenen güvenlik bildirimi, Haziran 2023 yamasının Android ile ilgili güvenlik açıklarına yönelik Google’dan 53 düzeltme içerdiğini belirtiyor. Bunlardan üçü kritik, geriye kalan 50’si ise oldukça önemli olarak kabul ediliyor. Samsung, ayrıca, cihazlarına özgü 11 güvenlik açığını da gidermiş bulunuyor.

Galaxy S22 modeli Note

Samsung, bu güvenlik açıklarından üçünün detaylarını, Samsung Vulnerabilities and Exposures (SVE’ler) olarak bilinen açıklamalarla paylaştı. Geri kalan güvenlik açıklarıyla ilgili bilgiler, tüm Galaxy telefonları ve tabletlerinin Haziran 2023 yamasını veya sonraki güvenlik güncellemelerini almasının ardından açıklanacak. Bu üç açık Android 11, Android 12 ve Android 13 çalıştıran Galaxy cihazlarını etkiliyor. Bir güvenlik açığı, Exynos yonga setlerini kullanan cihazları etkilerken, diğerleri Knox ve CC (Ortak Kriter) modundaki hatalarla ilişkilendiriliyor. Galaxy S22 serisi beklenen güncellemesine nihayet kavuşuyor.

Chery’nin yeni markası JAECOO dünyaya tanıtıldı