Galaxy S22, iPhone 13’ten üç kat fazla değer kaybetti

Samsung Galaxy S22

Şubat ayında piyasaya sürülen Samsung Galaxy S22, aradan geçen üç ayda iPhone 13’ten üç kat fazla değer kaybetti.

Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S22 şubat ayında satışa sunulmuş ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Bu dönemde Samsung’un en üst düzey telefonu, iPhone 13 ile birlikte piyasadaki en değerli akıllı telefon olarak görülüyordu. Ancak aradan geçen üç ayın ardından iki telefon arasındaki değer farkı epey açılmış durumda.

SellCell tarafından paylaşılan verilere göre Samsung Galaxy S22 şubat ayındaki çıkışından bu yana yüzde 47 değer kaybetti. Telefonun bu kadar kısa sürede bu kadar fazla değer kaybetmiş olması Samsung için hiç de iyiye alamet değil.

iPhone 13 Pro

Çıkışının ardından hızla değer kaybeden bir diğer akıllı telefon da Google Pixel 6. Ekim ayında satışa sunulan Pixel 6, o günden bu yana yüzde 42 değer kaybetti.

Öte yandan eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 13 ise değerini büyük ölçüde korumayı başardı. Çıkışından bu yana iPhone 13’ün değeri sadece yüzde 16 düştü. Bu da Samsung’un yeni amiral gemisinin iPhone 13’e kıyasla neredeyse üç kat fazla değer kaybettiği anlamına geliyor.

Peki bu kullanıcılar için neden önemli? Eğer aldığı telefonu uzun yıllar kullanmayı planlayanlardan iseniz bu değer kaybı aslında sizin için pek de bir şey ifade etmiyor. Ancak kısa süre sonra telefonunu elden çıkarıp en yeni modelle değiştirmek isteyenler için Samsung’un yaşadığı değer kaybı işleri epey zorlaştırabilir. Çünkü telefon daha çıkalı iki ay olmuşken neredeyse yarı yarıya değer kaybetmiş durumda.

Netflix elindeki filmlerin neredeyse yarısını kaybetti