Samsung Galaxy S22 satışları beklentilerin altında kaldı

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 satışları beklentilerin altında kaldı. Samsung, yıl başında belirlediği 30 milyon hedefine ulaşamadı.

Artık yılın sonuna gelmemizle birlikte hangi telefonun nasıl bir satış performansı sergilediği de netleşmiş oldu. Yılın başarı yakalayan telefonları olduğu kadar hayal kırıklığı yaratanlar da oldu. Samsung’un son amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S22, hayal kırıklığı yaratanlar arasında yer almaktan kurtulamadı.

Samsung, bu yılın başında Galaxy S22’yi piyasaya sürerken, telefonun yıl sonuna kadar 30 milyon satmasını bekliyordu. Ancak Samsung Galaxy S22 bu beklentilerin altında kaldı. Bir yandan pandeminin süren etkileri, bir yandan tüm dünyada hissedilen finansal kriz derken, Samsung Galaxy S22’nin satışları beklentilerin, yani 30 milyonun altında kaldı.

Galaxy S22

Samsung için asıl endişe verici olanı, Galaxy S22’nin satışındaki bu düşüşün doğrudan yukarıda saydığımız iki sebeple bağlantılı olmayabileceği gerçeği. Evet finansal kriz alım gücünü etkiledi ve fiyatları da yukarı çekti ama Samsung cihazlarına yüzde 2 zam gelirken Apple cihazlarına yüzde 7 zam geldi. Ancak Apple satışları Samsung’un üstünde seyretti. Yani pahalılık tek başına bu düşüşü açıklamak için yeterli değil. Analistlere göre Samsung, amiral gemisi modellerde, özellikle Güney Kore dışında yerini kaybetmeye başlamış durumda. İnsanlar piyasadaki en iyi telefonlardan birini almak istediğinde akıllarına gelen ilk telefon Samsung’un amiral gemisi olmuyor.

Öte yandan şirket Galaxy A serisi ile büyük başarı yakalamış durumda. Bu yıl şirketin en çok satan telefonu Galaxy A12 oldu. Görünen o ki şirketin tüm çabalarına rağmen Samsung kullanıcı nezdinde gitgide orta segmente doğru itiliyor. Galaxy S23’ün çıkışıyla birlikte bu durum daha da netlik kazanacaktır. Eğer Galaxy S23 iyi bir satış performansı sergilerse, Samsung’un üst segmentteki düşüşünün Samsung Galaxy S22’den kaynaklı olduğunu görmüş oluruz. Ancak Galaxy S23 de beklentilerin altında kalırsa, o zaman Samsung’un üst segmentteki yeri hepten tartışmaya açılır.

OnePlus 11’in resmi görselleri yayınlandı