Galaxy S22 FE, MediaTek işlemci ile gelebilir

s22

Samsung’un amiral gemisi seviyesindeki telefonları yakında MediaTek işlemcilerle donatılmış olarak piyasaya sürülebilir, bunu ilk olarak Galaxy S22 FE’de görebiliriz.

Şu anda şirket bu işlemcileri Galaxy A serisi ile sınırlamış durumda. Bu, kendi geliştirdiği Exynos çiplerinin amiral gemisi alanındaki payının bir düşüş görebileceği anlamına geliyor. Harekete yansıyan ilk telefonların, muhtemelen bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan Galaxy S22 Fan Edition ve ardından Galaxy S23 serisi olması bekleniyor. Ancak Galaxy S22 FE ve Galaxy S23 telefonlarının yalnızca yarısının bunları kullanması beklendiğinden ( Business Korea aracılığıyla) tüm ünitelerde MediaTek çipleri bulunmayacak.

Galaxy S22 FE

Samsung, bugüne kadar birinci sınıf akıllı telefon serisi için Qualcomm + Exynos kombinasyonuna güvendi, bu nedenle MediaTek anlaşması gerçekleşirse bölümün nasıl görüneceği belli değil. Üç çeşit, bir esneme hissi veriyor ama imkansız değil. Qualcomm çipleri her zaman daha pahalı olduğundan, MediaTek çoğunluğuna atlamak, artan karlılık gibi ek faydalar da sağlamalıdır.

Son raporlara göre MediaTek’in küresel mobil uygulama işlemcisi pazarındaki payı 2021’in 4. çeyreğinde yüzde 33’tü ve Qualcomm’un yüzde 30’luk payıyla ikinci oldu.

Bu arada, Samsung’un Exynos yongaları aynı çeyrekte sadece %4’lük bir paya sahipti ve bu diğer iki pazar devinin yakınından bile geçmedi. Exynos çiplerinin ısındığı ve verimsiz çalıştığı izlenimini üzerimizden atan şirket, Galaxy S22 FE ve serisi ile Qualcomm çiplerinin Exynos çiplerine göre payını artırma yoluna bile başvurmak zorunda kaldı.

Xiaomi Mi 6 , en sevilen Xiaomi telefonu oldu