Galaxy Note 8’e Oreo Ne Zaman Gelecek?

6143937ce7a45241de50b9d6496f5c74c7d46171

Çıkışının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen pek fazla cihazda rastlayamadığımız Oreo, Note 8 için yakın olabilir. Yeni bir ipucu bize bu bilgiyi sunuyor.

Wi-Fi Sertifikasında Oreo İzleri

Android tarafında güncellemelerin yavaşlığını yıllardır biliyoruz. Fakat Oreo şimdiye kadarki en ağır yayılan sürümlerden birisi olabilir. 2017 Mayıs’ında çıkan ancak kullanım oranı halen %1’i bile geçemeyen sürümden, çoğu üst düzey telefon bile nasiplenemedi. Tüm bunların yanında, bu kez Samsung’un da ekstra hantal davrandığını söylersek herhalde durumu özetlemiş oluruz. Güney Koreli şirket belki de Apple’ın iOS 11’le işlemciyi yavaşlattığının ortaya çıkmasının ardından daha sorunsuz bir sürüm sunmak için çaba sarf ediyor olabilir. Zira skandalın ardından Samsung’a benzeri bir suçlama İtalya’dan gelmişti fakat firma suçlamaları reddetmişti.

Pazarda henüz az modeli bulunan Nokia ve birkaç şirket daha hızlı davranmayı başarıp Oreo’yu belli başlı telefonlarına getirmeyi başardılar. Fakat güncellemeyi çoktan alması gereken Note 8 ve S8 ailesi 8.0′a kavuşabilmiş değil. Samsung son birkaç aydır S8 ailesi için Oreo’yu kullanıcıya açık beta ile test etse de final sürümünü yeniden başlatma hatası nedeniyle kullanıcıyla buluşturamadı. Güncelleme S9’un tanıtımından sonraya da sarkabilir.

image

Haberimizin asıl konusu ise Note 8‘in Wi-Fi sertifikasında ortaya çıkan bir detay. Bildiğiniz gibi güncellemelerin yayınlanmadan önce Wi-Fi sertifikası alma zorunluluğu var. Ve evet! Sertifika detaylarında Android 8.0 Oreo ibaresi açıkça gözüküyor.

Güncellemenin 25 Şubat’ta tanıtılacak olan Galaxy S9 ikilisinden önce mi sonra mı geleceğini bilmiyoruz fakat görünüşe göre çok fazla beklemenize gerek kalmayacak.

Galaxy S9 ve S9+’ın basın görselleri sızdırıldı