Galaxy A51, Lightning bağlantı noktalı ilk modlu Android telefon oldu

a51

Samsung Galaxy A51, Android telefon için hem şarj hem de veri aktarım bağlantı noktası işlevi görebilecek bir lightning bağlantı noktasına sahip olacak şekilde değiştirildi.

Galaxy A51 ‘i kavramsallaştıran ve dönüştüren kişi, bir iPhone’a USB-C bağlantı noktası ekleyerek benzer bir ilki gerçekleştiren Ken Pillonel’di. Yıldırım bağlantı noktası, Apple iPhone’ların, iPad’lerin ve Apple ekosistemindeki diğer birçok cihazın temel dayanağıdır. Apple iPhone’lar USB-C şarj bağlantı noktalarıyla gelmiyor ancak Pillonel geçen yıl bir iPhone modeline bir tane eklemeyi başardı. Yıldırım bağlantı noktasını bir Android telefona dahil etme yeniliği, yıldırım bağlantı noktasının cihazı şarj etme ve veri aktarımı için yeterli olduğunu görüyor.

Galaxy A51

Pillonel, Samsung Galaxy A51’in yıldırım bağlantı noktasına sahip ilk Android akıllı telefona dönüşümünün kısa bir demo videosunu sağladı. Teknoloji meraklısı, dönüşümün daha ayrıntılı bir videosunu vaat ediyor ve bu aydınlatıcı olabilir. Bununla birlikte, dönüşümün faydası en hafif tabirle minimumdur. Geliştirici, USB-C iPhone’u yaptıktan sonra dünyaya denge getirmeyi amaçladığında ısrar ediyor.

En iyi ihtimalle, Apple iPhone şarj cihazları artık Samsung Galaxy A51 dönüştürülmüş akıllı telefonu şarj etmek için kullanılabilir. Ultra hızlı şarj cihazları, cihaz için mevcut olan geleneksel USB-C 2.0 şarjı ile karşılaştırıldığında şarj hızını artırabilir. Pillonel’in ayrıntılı videosu, başarısını doğru perspektife koymasına ve başka fırsatlar açmasına yardımcı olabilir.

Xiaomi Mi Note 10 Lite için Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemesi geliyor