Netflix Devil May Cry dizisini duyurdu

Devil May Cry

Sevilen oyun serisi Devil May Cry’dan uyarlanan anime dizisi, Netflix tarafından resmen duyuruldu. Diziden kısa bir fragman da yayınlandı.

Son dönemde animasyon tarafında da dikkat çekici işlere imza atan Netflix, merak uyandıran animasyon dizilerine bir yenisini daha ekliyor. Bildiğiniz gibi Netflixi dün Tomb Raider’ın animasyon dizisinden ilk fragmanı paylaştı. Ancak şirketin hazırladığı tek oyun uyarlaması bu değil. Netflix, Tomb Raider’ın yanı sıra bir de Devil May Cry dizisi hazırladı. Yine animasyon türünde olan bu dizi, dün yayınlanan ilk fragmanıyla resmen duyuruldu.

Sevilen oyun serisinden uyarlanacak dizi, aslında bir animasyon dizisinden ziyade bir anime dizisi olacak. Projenin arkasında ise Castlevania ile Netflix’in bugüne kadarki en başarılı animasyon dizilerinden birine imza atan Adi Shankar var.

devil may cry

Devil May Cry dizisi, Dante adında, küçük yaşta öksüz kalmış bir şeytan avcısını takip ediyor. Kendisini işe alanlar için şeytan avcılığı yapan Dante, yavaş yavaş ne kadar önemli birisi olduğunu öğreniyor. Çünkü hem insanların hem de şeytanların diyarının kaderi aslında Dante’nin elindedir.

Aslında bu proje ilk olarak 2018 yılında duyurulmuştu. Ancak o dönemde Netflix projeye dahil değildi. Shankar projeyi hayata geçirmeye çalışıyordu. Aradan geçen yıllarda kayda değer bir gelişme yaşanmaması bu projenin hayata geçirilemediğini düşündürmüştü. Ancak bu hafta Netflix tarafından yapılan açıklamayla birlikte DMC dizisinin geç de olsa gerçeğe dönüşeceğini gösterdi.

OpenAI “yapay zekanın iPhone’u”nu yaratmak istiyor