Formula 1 İstanbul’a Dönüyor; Geri Geleceği Tarihi Açıklandı

Formula 1 İstanbul

Formula 1 tutkunlarının beklediği haber sonunda geldi. F1 İstanbul’a geri dönüyor. Üstelik dönüş tarihi de resmi olarak açıklandı.

Otomobil dünyasının en popüler serisi olan Formula 1, ya da kısa adıyla F1, kısa bir süreliğine ülkemizde de düzenlendi. 2005-2011 yılları arasında F1 takvimine İstanbul pistinin de eklenmesi, ülkemizdeki F1 tutkunlarına unutamayacakları deneyimler yaşattı. Ancak o dönemde bu yarışların İstanbul’da yeterince ilgi görmemesi F1’in zamanla Türkiye’den çekilmesine sebep oldu. O günden beri İstanbul pistinin yeniden takvime eklenmesi zaman zaman gündeme geliyordu. Yıllardır beklenen bu geri dönüş sonunda gerçekleşiyor.

f1 2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Formula 1 yarışlarının İstanbul’a geri döneceğini müjdeledi. Hatta bununla da kalmayıp tarih de verdi. F1, 2026 sezonundan itibaren İstanbul pistini de takvimine ekleyecek. Yarışlara bir kez daha İstanbul Park’ın ev sahipliği yapması bekleniyor.

F1 her zaman popülerdi ama son yıllarda popülaritesi hiç olmadığı kadar artmış gibi durumda. Netflix’te yayınlanan Drive to Survive belgeseli, bu yarışların arkasındaki dünyayı da gözler önüne sererek tüm dünyada milyonlarca insanın bu yarışlara olan ilgisini arttırdı. Nitekim son dönemde sadece Türkiye’de değil pek çok ülkede F1 yarışlarına olan ilgi artmış durumda. Bu yüzden F1’in İstanbul’daki ikinci dönemi ilk döneminden çok daha şaşaalı geçebilir. En azından ümidimiz bu yönde.

Instagram Algoritmasını Değiştiriyor