Netflix’te Baby Reindeer Herkesi Şaşırttı

Baby Reindeer

Netflix’te son günlerde hiç kimsenin beklemediği bir dizi zirvede. Yılın hoş sürprizlerinden olan Baby Reindeer, beğeni toplamaya devam ediyor.

Netflix son haftalarda 3 Body Problem, Dead Boy Detectives, Rebel Moon 2 gibi pek çok iddialı yapımı izleyicilerle buluşturdu. Bunlardan bazıları izlenme rakamlarıyla başarı yakalarken, bazıları da beklentilerin altında kaldı. Ancak tüm bu yüksek profilli yapımlar arasından, kimsenin beklemediği sürpriz bir yapım sıyrıldı. Yedi bölümlük bir mini dizi olan Baby Reindeer, bir anda Netflix’te en çok izlenen dizi haline gelerek herkesi şaşırttı.

İskoç komedyen ve sahne sanatçısı Richard Gadd’in tek kişilik gösterisinden uyarladığı dizi, Gadd’in kişisel deneyimlerinden esinleniyor ve kadın bir stalker tarafından uzun süre rahatsız edilen bir adama odaklanıyor. İlginç bir konuyu alıp son derece başarılı bir şekilde derinleştiren dizi, bu sayede büyük beğeni kazandı. Kulaktan kulağa yayılan bu beğeni, dizinin izlenme rakamlarını hızla yukarı çekti. Öyle ki Baby Reindeer, iki haftadır üst üste Netflix’te en çok izlenen dizi oluyor.

Baby Reindeer 2

Çok düşük bir bütçeyle çekilen ve neredeyse sıfır beklentiyle yayınlanan bu mini dizinin bir anda dev yapımları sollayarak zirveyi alması, Netflix’in sürpriz hitlere platform sağlayabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öte yandan dizinin arkasındaki en büyük güç olan övgülerin kulaktan kulağa yayılması hala devam ediyor. Bu da dizinin önümüzdeki günlerde daha da fazla izleyici çekebileceği anlamına geliyor. Öte yandan dizinin artık Top 10’da zirvede yer almasa da daha önce bu diziyi duymayanların dikkatini çekmesini sağlayacaktır. Yani anlayacağınız Netflix, hiç ummadığı bir yerden hit bir diziye kavuştu.

Instagram Algoritmasını Değiştiriyor