F1 2023’ün çıkış tarihi açıklandı

F1 2023

EA Sports, merakla beklenen F1 2023’ün çıkış tarihini açıkladı. Sevilen yarış serisinin en yeni oyunu, çok yakında oyun severlerle buluşacak.

Otomobil yarışları denince akla gelen ilk yarış olan Formula 1, yıllardır oyun dünyasında da kendisine karşılık buluyor. FIFA serisi ile futbol simülasyonu alanını domine eden EA Sports, F1 oyun serisiyle de Formula 1 yarış deneyimini oyun severlere yaşatıyor. FIFA serisinde olduğu F1 serisini de her yıl yeni bir oyunla yenileyen EA Sports, F1 2023’ü de çok yakında oyun severlerle buluşturacak.

EA bugün bir açıklama yaparak yeni F1 oyununun çıkış tarihini resmen açıkladı. PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC’ye gelecek olan F1 2023, 16 Haziran’da çıkacak. Oyun PC tarafında hem Epic Games Store hem de Steam üzerinden satın alınabilecek. Ayrıca EA App’te de bulunacak.

F1 2023 2

EA Sports sadece oyunun çıkış tarihini resmi olarak açıklamakla kalmadı, aynı zamanda oyunun tanıtımı için yeni bir fragman da yayınladı. FIFA serisinde olduğu gibi F1 serisinde de her yıl öyle büyük büyük değişiklikler olmuyor. Ancak bu yıl da göze çarpan bazı farklılıklar var. Bunların başında ise oyuna eklenen yeni pist geliyor. Bu yıl F1 oyuncuları Las Vegas sokaklarındaki yarışın da keyfini çıkarabilecekler.

Öte yandan Braking Point hikaye modu da F1 2023 ile birlikte seriye geri dönüyor. Hatırlarsanız bu hikaye modu ilk olarak F1 2021 ile seriye dahil edilmiş fakat 2022’de sürpriz bir şekilde oyunda yer almamıştı. Ancak EA bu moddan tam anlamıyla vazgeçmemiş olacak ki yenilenmiş haliyle bu yıl F1 serisine geri dönüyor.

Motorola Edge 40 görselleri ve tanıtım videosu sızdırıldı