Ford – Otosan kriz nedeniyle üretime ara veriyor!

ford puma 1

Bir otomobil devi daha çip krizi nedeniyle otomobil üretimine ara verme kararı verdi. Ford – Otosan bir süreliğine üretim bandını durduruyor!

Teknoloji sektöründeki çip krizi henüz çözülebilmiş değil. Görünen o ki kısa süre içerisinde de çözülemeyecek. Şu anda akıllı telefonlar başta olmak üzere pek çok sektörde çip sıkıntısı mevcut. Hali hazırda ekran kartlarının, konsolların üretilememesinin sebebi de çip sıkıntısı diyebiliriz.

Bilindiği üzere uzun bir süredir piyasada ekran kartı bulmak hayli zorlaşmış durumda. Sıfır ekran kartları da ederinin 2 hatta 3 katı fiyatlardan satılmakta. Hal böyle olunca arz – talep dengesi de bozuluyor.

Hem AMD, hem de Nvidia ekran kartı üretimi konusunda yetersiz kaldı. Bu durumun temel nedeni ise ekran kartlarının içerisine yerleştirilen çiplerin hali hazırda pek fazla üretilmiyor oluşu.

Ford – Otosan kriz nedeniyle üretime ara veriyor!

Aynı durum şimdi de otomotiv sektörünün başını ağrıtıyor. Otomobillerin elektronik donanımını kontrol eden çiplerin üretimi yavaşladığı için bazı firmalar otomobil üretimine ara vermek zorunda kaldılar. Bu firmalardan birisi de ülkemizde hizmet veren Ford – Otosan oldu.

Peki durum böyle devam ederse ne olacak? Hemen belirtelim. Muhtemelen bir süre sonra diğer otomobil devleri de üretime ara vermek zorunda kalacaklar. Dahası üst düzey çiplerle donatılmış olan bilgisayar, telefon ve benzeri cihazların fiyatının artması da cabası.

Polo fiyatlarına Nisan güncellemesi geldi