Flickr’ın mobil taraftaki yükselişi dikkat çekiyor!

flickr mobil

Yahoo’nun popüler fotoğraf paylaşım servisi Flickr’ın yükselişi dikkat çekti. 2015 yılı raporlarına göre Flickr beklenmeyen bir yükseliş gösteriyor. Detayları haberimizde.

flickr-mobil

Flickr, Yahoo’nun popüler servislerinden bir tanesi. İlk etapta sadece fotoğraf meraklılarına hizmet veren servis daha sonra uygulama desteği ile mobil platformlara da hizmet vermeye başladı. Ancak çok sayıda rakibinin yanında ismi pek geçmiyordu. Popülerlik konusunda rakiplerinin gerisinde görünse de rakamlar tam tersini söylüyor.

Özellike iPhone tarafında Flickr’in büyümesi dikkat çekiyor. 2015 yılı içerisinde %30 büyüme gösteren servis, iPhone kullanıcılarından büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl %7 büyüme gösteren Flickr, bu yıl %30 ile rakamları altüst etti. iPhone 6 ve iPhone 5s kullanıcılarından Flickr’a olan ilgi büyük.

Tabii ki büyüme sadece iPhone tarafında değil, Samsung tarafında da bir artış söz konusu. Ancak Nikon, Canon ve Fujifilm gibi profesyonel cihazlardan yüklenen fotoğraf sayısında yükseliş değil azalış dikkat çekiyor. Yani Flickr giderek daha mobil bir servise dönüşüyor. Geçtiğimiz yıllarda bu oran çok daha fazlaydı. Eğer Yahoo, mobildeki bu artışa göre Flickr’da radikal değişiklikler yaparsa Instagram ve benzeri uygulamalara yeni bir rakip gelebilir. Uygulama geçtiğimiz haftalarda iOS için 3D Touch desteğini de duyurarak gündeme gelmişti.

flickr-2015-yukselis

En iyi ve özel Android 6.0 Marshmallow ROM’ları!