Ferrari yeni SUV modelini doğruladı!

Ferrari yeni SUV modelini doğruladı

Detroit Motor Show’da açıklama yapan Ferrari CEO’su Sergio Marchionne, “Yeni SUV modelimizi düşündüğünüzden daha önce yollarda göreceksiniz. Ferrari SUV, 2018 yılının sonuna kadar hazır olacak. Ayrıca bu kendi sınıfının en hızlı aracı olacak” dedi.

Ferrari, dünyanın en hızlı SUV’unu yapacağını söylese de şimdilik bu unvan Alfa Romeo’nun Stelvio Quadrifoglio modeline ait.

Alfa Romeo’nun Stelvio Quadrifoglio modeli  503 beygir gücündeki twinturbo V6 motoru ile 0-100 km/s hıza sadece 3.6 saniyede çıkarken 285 km/s maksimum hız limitine sahip. Bu SUV sınıfında ulaşılması zor yüksek bir çıta koyuyor. Bununla birlikte, Lamborghini’nin Urus SUV modeli ise 641 beygirlik twinturbo V8 motoru ile 3.6 saniyede 0-100 km/s hıza çıkarken aracın ibresi maksimum  305 km/s hızı görüyor. Piyasada SUV sınıfında bu kadar güçlü modeller varken Ferrari’nin işi bir hayli zor gibi gözüküyor ama imkansız değil. Markanın üzerinde çalıştığı SUV modelinin Ferrari’nin mevcut iki kapılı GTC Lusso’dan daha fazla alan sunan dört koltuklu bir aile otomobili olacağı biliniyor.

Son yıllarda tüm dünyada SUV modelleri çok fazla rağbet görüyor. Lüks otomobil üreticileri de bu değişime kayıtsız kalmadı. Son yıllarda Bentley, Lamborghini ve Rolls-Royce SUV pazarına giren lüks otomobil üreticilerinden.

Yeni Range Rover Velar SVR Ekim ayında yollara çıkacak!