Microsoft TikTok için düğmeye bastı! TikTok satılıyor mu?

TikTok ve diğer uygulamalar iPhone kullanıcılarını gizlice izliyor mu?

Microsoft TikTok için düğmeye bastığını resmen açıkladı. Çok yakında TikTok’un Microsoft tarafından satın alınacağı söyleniyor.

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un sosyal ağ TikTok’un bir kısmını satın alabileceği söylentileri ortaya çıkmaya başlamıştı. Bugün ise Microsoft TikTok için resmen düğmeye bastığını açıkladı.

Redmond; TikTok’un ABD operasyonlarını satın alma niyetini doğruladı. Söylentilere göre Microsoft ayrıca  Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını da satın alacak. Microsoft CEO’su Satya Nadella ve ABD Başkanı Donald Trump bu konuda birlikte çalışıyor gibi görünüyor. Çünkü Microsoft’un ifadesi bunun ikisi arasındaki bir görüşmeden sonra olduğunu söyledi.

Facebook artık müzik videoları da gösterecek

TikTok şu anda Çinli ByteDance şirketine ait. Trump’ın Çin şirketleri söz konusu olduğunda güvenlik konusundaki endişeleri nedeniyle, Microsoft’un TikTok’un ABD operasyonlarını satın almasından sonra, tüm ABD kullanıcılarının verilerinin muhtemelen Çin’e geri gönderilmek yerine ülkede kalacağı düşünülüyor. Microsoft ayrıca, bu satın alma gerçekleşirse ABD kullanıcılarının verilerini ABD’ye iade edeceğini planladı.

Microsoft TikTok

ABD Dış Yatırım Komitesi’ne bildirim dışında hiçbir resmi anlaşma yapılmadı. Bununla birlikte, iki şirket şu anda satın alma işlemini gerçekleştirmeyi planlıyor. Microsoft ayrıca, diğer şirketleri satın alma işlemine azınlık hissedarı olarak dahil edebileceğini söyledi.

Sosyal medya olayına oldukça büyük ve popüler olan TikTok’u satın alarak giriş yapacak olan Microsoft’un, satın alma süreci ile ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Bu satın alma gerçekleşirse muhtemelen 2020’nin en büyük bütçeli satın almasına şahitlik yapacağız.