FAST işlem limiti ne kadar?

para

Son dönemde hayatımıza giren yeniliklerden biri olan FAST’te işlem limiti artmaya devam ediyor. İlk olarak 50TL olan işlem limiti sonrasında 1000 TL’ye yükseltilmişti. Peki son olarak işlem limiti kaç TL oldu? İşte detaylar.

FAST işlem limiti ne kadar? Bilindiği üzere bir bankadan başka bir bankaya EFT işlemi gerçekleştirmek bazen çok sıkıntılı olabiliyor. Özellikle de üst limitlerde. Örneğin otomobil satışı sırasında noterde beklerken gönderdiğiniz meblağın karşı tarafa ulaşması için zaman zaman 45 dakika ya da 1 saat beklemeniz gerekebiliyordu.

para 1

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kısa bir süre önce FAST yani Fonların Anlık ve Sürekli Transferi isimli yeni bir ödeme yöntemini duyurmuştu. Bu yöntem 7 gün 24 saat bankalar arasında anlık para transferinin gerçekleşmesini sağlıyordu.

FAST kullanıma sunulduğunda deneme için belirlenen ücret 50TL’ydi. Bu limit artık çok daha yüksek seviyelerde.

para

FAST işlem limiti ne kadar?

Merkez Bankası tarafından alınan kararla 50 TL olan işlem limiti, 1000 TL’ye çıkarılmıştı. Bu limit son olarak 5000 TL’ye yükseltildi.  Yani artık anlık olarak FAST ile istediğiniz kişiye 5000 TL yollayabileceksiniz. Üstelik bunun için herhangi bir saat sınırı da bulunmuyor.

Türkiye ekonomisi dünya basınında

Yani gecenin bir yarısında, farklı bir banka hesabına 5000 TL’ye kadar transfer gerçekleştirebileceksiniz. Burada inisiyatif tamamen size kalmış durumda.

İlerleyen dönemde FAST limitinin daha da arttırılması bekleniyor. Şunu da dip not olarak hatırlatalım. TC kimlik numaranızı, mail adresinizi ya da telefon numaranızı iBan olarak tanımlama şansınız mevcut.

Türkiye’deki şehirler güvenli mi? Araştırmacılar açıkladı!