Havale ve EFT indirimi başladı: Yeni ücretler belirlendi!

Havale ve EFT indirimi basladi

Bankalar üzerinde büyük bir baskı yaratan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Merkez Bankası, havale ve EFT indirimi gerçekleştirdi. Yapılacak yeni transferler ile birlikte vatandaşlar, para transferleri için daha düşük harcamalar yapacak.

Tüm bankalar aracılığıyla ve sık sık para transferi yapan kişiler, bazı ödemeler gerçekleştiriyordu. EFT ve havale işlemleri için dahili edilen işlem ücretleri, çok fazla can sıkıcı ve vatandaşların şikayet ettiği konulardan bir tanesiydi. Şimdi ise bu durum değiştirildi. EFT ile havale ücretleri yeniden değerlendirmeye alındı. Bu yapılan değişiklik sayesinde, önemli bir gider iptal edilmiş olacak.

Havale ve EFT indirimi kullanıcıların yüzünü güldürecek

Türkiye’nin aktif kuruluşlarından bir tanesi olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Merkez Bankası tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte, hem bireysel hem de kurumsal müşteriler transfer ücretleri konusunda daha şanslı olacak.

Havale ve EFT indirimi

Ayrıca EFT işlem ücretleri ile ilgili üst sınır kararı alındı. Bu sayede bireysel ve kurumsal olan bütün müşteriler, en yüksek para transfer ücretinin ne kadar olduğunu bilecek. Hem bireyler hem de kurumlar, EFT yapmak isterlerse 6 TL ile 67 TL arasında ödeme yapmaları gerekecek. Ayrıca vatandaşlar, 1.000 TL ve altındaki para transferinde 1 TL ile 5 TL arasında ödeme yapılacak. 1.000 TL ile 50.000 TL arasındaki miktarlarda 2 TL ile 10 TL arasında ödeme gerçekleştirilecek.

Yeni düzenleme ile birlikte banka müşterilerinin rahat bir nefes alması amaçlanıyor. Sizce bu yeni ücretlendirmeler gerçekten de uygun mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Gmail ile para gönderme dönemi başladı!