Telegram WhatsApp ile dalga geçti

WhatsApp'tan Telegram'a geçenlerin

Dünyanın en büyük sohbet platformlarından olan Telegram WhatsApp ile transfer boyutu nedeniyle dalga geçti. WhatsApp’ın geçenlerde paylaştığı bir haber üzerine Telegram esprili bir dil kullandı. İşte haberimizin detayları.

Normal şartlarda WhatsApp üzerinden yapabileceğiniz transfer limiti maksimum 16 MB olarak belirlenmiştir. Bazı dosyalar çok büyük boyutlarda olması nedeniyle e-mail üzerinden gönderilemez. Bu tür dosyaları WhatsApp üzerinden göndermek isteyenler 16 MB boyutunu aşamıyor. WhatsApp bunun büyük bir eksiklik olduğunu düşündü ve transfer limitini 100 MB olarak değiştirdi.

Telegram WhatsApp ile 1,5 GB üzerinden dalga geçti

Herhangi bir platform üzerinden dosya aktarmak gerçekten de son dönemlerin en çok konuşulması gereken problemlerinden bir tanesi. Birçok platformda gönderebileceğiniz dosya boyutu ciddi oranda düşük kalıyor.

WhatsApp gibi devasa bir platformun en fazla 16 MB olan dosyaları göndermesi kullanıcıları rahatsız ediyordu. Bunun farkında olan WhatsApp geliştiricileri, limiti 100 MB seviyesini çıkardılar. WhatsApp, “Bir email göndermeniz lazım ama ekteki dosya çok mu büyük? Onun yerine 100 MB’a kadar olan dosyaları gönderebileceğiniz WhatsApp’ı kullanın” şeklinde bir ifade kullandı. 

Telegram ise zaten normal şartlarda da yüksek bir dosya limiti kullanıyordu. Şirket WhatsApp ile dalga geçmek amacıyla “Bir dosya göndermeniz lazım ama ekteki dosya diğer mesajlaşma uygulamaları için çok mu büyük? Onun yerine 1,5 GB’a kadar olan dosyaları gönderebileceğiniz Telegram’ı deneyin” ifadelerine yer verdi. Peki sizce de WhatsApp dosya transfer limiti bakımından yetersiz kalıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

WhatsApp Memoji özelliğine kavuşuyor!