Twitter’da 140 karakter limiti kalkacak!

twitter ikonu

Dünyanın en büyük ikinci sosyal ağı olan Twitter’da yeni bir özellik şu sıralar gündeme geliyor. İddiaya göre Twitter’a eklenecek yeni bir özellik ile 140 karakter limiti ortadan kalkacak. Twitter 140 karakter limitinin ortadan kalkmasıyla ilgili detaylar haberimizde.

Twitter 140 karakter limiti

Kendine has yapısıyla Twitter, 300 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Sadece 140 karakter sınırı ile paylaşım yapabildiğiniz Twitter’da şu sıralar radikal değişiklikler gündeme geliyor. Son olarak anket özelliği ile gündeme gelen sosyal ağ, şu sıralar 140 karakter limitinin ortadan kalkmasıyla gündeme geliyor.

Ülkemizde büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Twitter, oldukça sevilen bir sosyal paylaşım platformu. Ancak her Twitter kullanıcısının ortak sorunu 140 karakter limiti. Kimi kullanıcılar bu sınırlamanın ortadan kalkmasıyla Twitter’ın konseptinin bozulacağını düşünse de bazı kullanıcılar bu limitin artırılması veya ortadan kalkması gerektiğini düşünüyor.

Re/Code isimli yabancı haber sitesinin iddiasına göre Twitter şu sıralar 140 karakter limiti üzerinde çalışıyor. Sosyal ağın bu limit üzerinde bazı değişiklikler planladığı öne sürülüyor. İddiaya göre Twitter bu kısıtlamayı esnetecek veya tamamen ortadan kaldıracak. Ortada birden fazla ihtimal var.

İlk ihtimal 140 karakter limitinin esnetilmesi. Twitter’da birini etiketlediğinizde, bir link paylaştığınızda veya bir fotoğraf yüklediğinizde bu etkileşimlerin linkleri de 140 karakterden sayılıyor. Yani uzun kullanıcı adına sahip birini etiketlediğinizde yazabileceğiniz karakter sayısı oldukça azalıyor. Dolayısıyla Twitter’ın bu bağlantıları karakterden saymayacağı ihtimaller arasında.

Bir diğer ihtimal ise kısıtlamanın tamamen ortadan kalkması yönünde. Ancak bu noktada bir ipucu vermek istiyoruz. Bilindiği üzere Facebook, geçtiğimiz günlerde Notlar özelliği güncelleyerek kullanıcıların bu özelliği bir blog sayfası gibi kullanmasına izin verdi. Facebook tarafında da böyle bir yenilik olabilir. Yani 140 karakter olmayacak ancak kullanıcıların daha uzun gönderiler paylaşması için uygulamada ayrı bir bölüm açılacak.

Facebook’a erişim tüm dünyada kesildi!