Türkiye’deki şehirler güvenli mi? Araştırmacılar açıkladı!

dünyanın en akıllı şehirleri

Araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalarla birlikte, Türkiye’deki şehirler güvenli mi sorusu cevap buldu. İşte şehirlerde güvenlik ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Neredeyse her yıl Türkiye’deki şehirler güvenli mi değil mi tartışması alevleniyor. Bazıları güvenlik konusunda herhangi bir problem olmadığını düşünürken kimileri ise güvende olmadığımızı özellikle vurguluyor. Peki bu iki karşıt görüşten hangisi haklı?

Numbeo Güvenlik Endeksi ile birlikte bu soruya az da olsa yanıt bulmak mümkün oldu. 431 şehrin değerlendirildiği endekste ilginç bir tablo karşımıza çıktı. Dünyanın en güvenli şehirleri de bu araştırma ile belli oldu.

En güvenli şehirler hangileri?

Veritabanı araştırmaları ile birlikte ortaya son derece ilginç bir tablo çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 3 şehir dünyanın en güvenli şehirleri arasında yer aldı. Abu Dabi şehri şu anda dünyada en güvenli yer olarak görülüyor.

Türkiye'deki şehirler güvenli
431 şehir bazında yapılan listelemede Türkiye’den toplam 6 şehir yer alıyor. Bunlardan en ilginç olanı ise Eskişehir’in listeye girmesi oldu. Dubai gibi ülkelerle yarışan Eskişehir, dünyanın en güvenli coğrafyalarından bir tanesi olmayı başardı.

Katar yine en güvenli ülkeler arasında kendisine iyi bir konum buldu. Doha şehri ikinci sırada yer alıyor. Taipei ise bir Tayvan şehri olarak listede 3. sırada. Quebec City, Kanada sınırları içerisinde yer alıyor ve 4. sırada bulunuyor. Eskişehir ise dünyanın en güvenli 8 şehri olmayı başardı.

Antalya, Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul listede yer alan diğer şehirlerimiz. Veritabanı platformu tarafından yapılan çalışma, küresel çapta son derece değerli kabul ediliyor. Peki sizce Türkiye’den başka hangi şehirler bu listede olmalıydı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.