Microsoft Xbox Live Gold zamlarından vazgeçti

Xbox Live Gold Kasım oyunları açıklandı

Microsoft kısa süre önce açıkladığı Xbox Live Gold zamlarından geri adım attı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Oyun sektöründeki dev isimlerden biri olan Microsoft geçtiğimiz günlerde oyun severlerin canını sıkacak bir açıklamaya imza atmıştı. Yapılan açıklamada Xbox Live Gold fiyatlarının arttırılacağı belirtiliyordu.

Bu açıklamaya kullanıcıların büyük bir bölümünden beklenmedik tepkiler geldi. Bu tepkiler üzerine Microsoft geri adım atmak zorunda kaldı. Microsoft’tan yapılan açıklamada mevcut Xbox Live Gold fiyatlarının bir süre daha aynı kalacağı belirtildi.

Elbette burada önemli bir noktaya parmak basmak gerekiyor. Xbox Live Gold fiyatları ABD ve Avrupa’da çok uzun bir süredir aynı. Türkiye ve kendi para birimini kullanan ülkelerde ise sürekli bir değişiklik söz konusu.

xbox live gold

Microsoft Xbox Live Gold zamlarından vazgeçti

Para biriminde çok sık dalgalanmalar yaşanmayan İngiltere gibi ülkelerde uzun süreli fiyat etiketleri geçerli olabiliyor. Fakat söz konusu Türkiye gibi döviz kurlarının sürekli dalgalı seyrettiği ülkelerde, o gün ki şartlara göre kararlar veriliyor.

Yani Microsoft’un zam kararından geri adım atmasının Türkiye’yi ne derece kapsadığı önemli bir soru işareti. Çünkü Microsoft önümüzdeki süreçte artan kurları bahane ederek tekrardan online servis fiyatlarında güncellemeye gidebilir. Bu arada dip not olarak belirtelim. Ülkemizde hem Xbox Live Gold, hem de Game Pass abonelikleri kullanılabilir durumda.

Cyberpunk 2077 için yeni yama yayınlandı! İşte değişikliker