Facebook WhatsApp’i Değiştirmeyi Düşünmüyor

Whatsappda Iki Acik Ortaya Cikti

Geçtiğimiz yıl tamamlanan 19 milyar dolarlık dev anlaşmayla WhatsApp’ı bünyesine katan Facebook, popüler mesajlaşma servisini değiştirmeyi düşünmüyor.

700 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla açık ara dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, geçtiğimiz yıl tamamlanan 19 milyar dolarlık dev anlaşmayla sosyal medya devi Facebook tarafından satın alınmıştı. Facebook’un böylesine devasa bir yatırım yaptığı mesajlaşma servisini nasıl değerlendireceği ve daha kârlı hale getirmek için ne tür değişiklikler yağacağı merak konusu olmuş olsa da, firmanın şimdiye kadarki tutumuna bakılacak olursa Facebook’un WhatsApp’ı değiştirmek gibi bir düşüncesi varmış gibi görünmüyor.

WhatsApp1

Son olarak da kendi Messenger’ı için üçüncü partiler tarafından geliştirilen uygulamaları uygun hale getiren Facebook’un WhatsApp için da benzer bir adım atabileceği iddia edildi. Ancak geçtiğimiz günlerde katıldığı F8 konferansı sırasında konuya açıklık getiren Facebook, popüler mesajlaşma servisinde benzer uygulamaya gidilmeyeceğini ve WhatsApp’ın olduğu gibi kalmaya devam edeceğini açıkladı. Satın almak için 19 milyar doları gözden çıkardığı mesajlşma servisini zirvede tutmak için basitliğini bozmamayı tercih eden Facebook, bu basitliğin mesajlaşma servisini daha da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştıracağına inanıyor.

Bir uygulamaya yeni özellikler eklemek ilk bakışta atılacak en doğru adım olarak görülse de, bu tür yeni özelliklerin uygulamayı daha karmaşık bir hale sokacağı ve yavaşlatacağı göz önüne alındığında bazı durumlarda basit kalmak en doğru yol gibi görünüyor.

HP Beats’in Boşluğunu Bang & Olufsen’le Doldurdu