WhatsApp Facebook’a 22 Milyar Dolara Mal Oldu

WhatsApp Facebooka 22 Milyar Dolara Mal Oldu

Şubat ayında duyurulan anlaşma kapsamında WhatsApp’ı satın almak için 19 milyar dolar ödemesi beklenen Facebook’a firmanın maliyeti 22 milyar dolar oldu.

Teknoloji dünyasındaki etkinliğini her geçen gün arttıran sosyal medya devi Facebook, şu ana kadarki en önemli anlaşmasını bu yılın başında duyurmuş ve popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ı satın aldığını açıklamıştı. WeChat ve Line’ı geride bırakarak dünyanın bir numaralı mesajlaşma servisi haline gelen WhatsApp birçok önemli firmanın ilgisini çekmiş olsa da, Facebook’un firmayı bünyesine katmak için ödediği 19 milyar dolarlık ücret eleştirilere sebep olmuştu.

WhatsApp

Facebook ve WhatsApp arasındaki bu dev anlaşma Şubat ayında açıklanmış olsa da, gerekli izinklerin alınması bir hayli zaman aldı ve iki firma arasındaki anlaşma nihayet bu Pazartesi tamamlandı. Avrupa Birliği’nden de gerekli izinlerin alınmasıyla tamamlanan bu anlaşma açıklanırken, tartışma yaratacak yeni bir detay orataya çıktı. Daha önce 19 milyar dolar ödediği için eleştirilen Facebook, WhatsApp’a aslında 22 milyar dolar ödemiş oldu.

Bu dev anlaşma kapsamında yapacağı 19 milyar dolarlık ödemenin 16 milyar dolarını nakit olarak ödeyen Facebook, geri kalan 3 milyarlık kısmı ise kendi hisse senetleriyle ödemeyi kabul etmişti. Ancak anlaşmanın açıklandığı Şubat ayında 69.63 dolar olan Facebook hisselerinin değerinin anlaşmanın tamamlandığı tarihte 77.56 dolara yükselmiş olması ve diğer ödemeler göz önüne alındığında anlaşmanın Facebook’a maliyeti neredeyse 22 milyar dolara ulaştı.

Öte yandan aradan geçen aylarda WhatsApp‘ın da büyümesini sürdürdüğü ve dünya genelinde 600 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ulaştığı göz önüne alındığında, Facebook parasının karşılığını almış gibi görünüyor.

Samsung’un Kazancı Geçtiğimiz Yıla Oranla Düştü