WhatsApp Aylık 600 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

WhatsApp Aylık 600 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp aylık aktif kullanıcı sayısını 600 milyona yükselterek Zuckerberg’in 1 milyar kullanıcı hedefine daha da yaklaştı.

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisleri arasında yer alan WhatsApp, bu yılın başıda sosyal medya devi Facebook tarafından 19 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın alınmış ve adını tüm dünyaya duyurmayı başarmıştı. Facebook tarafından satın alınmadan önce de oldukça popüler olan WhatsApp, Facebook anlaşmasının ardından popülerliğini daha da arttırmış gibi gönüyor. Şubat ayında Facebook tarafından satın alınmadan önce 450 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan mesajlaşma servisi, aradan geçen aylarda bu sayısı önemli ölçüde arttırmayı başardı.

WhatsApp

WhatsApp‘ın kurucuları arasında yer alan Jan Koum, dün Twitter üzerinda yayınladığı iletiyle mesajlaşma servisinin aylık 600 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Böylece önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmayı başaran mesajlaşma servisi, Facebook‘un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından belirlenen 1 milyar kullanıcı hedefine de bir adım daha yaklaşmış oldu. 19 milyar dolarlık anlaşma sonrası mesajlaşma servisi hakkında açıklamalarda bulunan Zuckerberg, hergün neredeyse 1 milyon kullanıcının WhatsApp‘a üye olduğunu ve 1 milyar kullanıcıyı bir araya getirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

Araba Üreticileri CarPlay Planlarını 2015′e Erteledi