WhatsApp Anlaşması Avrupa Birliği Tarafından Onaylandı

WhatsApp Anlaşması Avrupa Birliği Tarafından Onaylandı

Şubat ayında resmi olarak açıklanan Facebook ve WhatsApp anlaşması Avrupa Birliği’nden gerekli izinleri alarak tamamlanmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

WeChat ve Line gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak dünyanın bir numaralı mesajlaşma servisi haline gelmeyi başaran WhatsApp, teknoloji dünyasındaki etkinliğine genişletmeye kararlı olan sosyal medya devi Facebook‘un dikkatini çekmeyi başardı. WhatsApp’ı bünyesine katmak için 19 milyar dolar gibi dev bir ücret ödemeyi kabul eden Facebook, anlaşmaya varıldığını bu yılın Şubat ayında açıkladı.

WhatsApp

Ancak aradan aylar geçmiş olmasına rağmen Facebook ve WhatsApp arasındaki anlaşma resmi olarak tamamlanmış değil. Anlaşmanın tamamlanması için dünya genelinde birçok kurumdan gerekli izinleri almak için uğraşan firmalar, Avrupa Birliği’nden resmi onayı aldı. Beklendiği üzere iki firma arasındaki anlaşmaya engel olacak herhangi bir etken bulmayan Avrupa Birliği, iki firmanın yakın rakipler olmadığına ve anlaşma sonrası kullanıcıların bu alanda birçok farklı alternatife sahip olacağına dikkat çekerek anlaşmayı onayladığını açıkladı. Mesajlaşma servisini alabilmek için Google ve Microsoft gibi önemli rakipleri geride bırakan Facebook, anlaşmayı tamamlamaya bir adım daha yaklaştı.

Total War: Attila Hakkında Yeni Detaylar