Facebook podcast planlarını rafa kaldırıyor

Facebook şaşırtıcı bir açıklama ile gündemde!

Geçtiğimiz yıl podcast alanına girmek için önemli yatırımlar yapan Facebook podcast planlarını rafa kaldırıyor.

Podcastlerin tüm dünyada oldukça popüler hale gelmesi ve geniş kitlelere ulaşmaları, Facebook’u da harekete geçirmiş, Facebook podcast alanına yatırım yapmaya başlamıştı. Şirketin planı hem Clubhouse’a rakip olacak bir platform yaratmak hem de podcastleri desteklemeye başlamaktı. Amerikalı sosyal medya devi, ses dosyası ve yayını paylaşımlarına ve podcast çalışmalarına başladıktan yaklaşık bir yıl sonra, bu alana yatırımlarını azaltıyor. Podcast yaratıcılarını kendi platformuna çekmek için bir eğitim programı üzerinde çalışan şirketin, bu programı da iptal ettiği söyleniyor.

Bloomberg’in haberine göre Facebook podcast alanından çekilirken, bunun yerine podcast alanındaki farklı ortaklarla bu alanda varlık göstermeyi planlıyor. Şirket bundan sonra podcast için bir platform yaratmak yerine podcast üreticileri ve yayıncıları ile birlikte çalışarak MetaVerse içinde çeşitli etkinlikler düzenlemek gibi stratejilere öncelik verecek.

Facebook podcast

Facebook’u çatısı altında bulunduran Meta, şu anda odağını MetaVerse’e çevirmiş durumda. Bunun yanı sıra bir de TikTok’a rakip olabilmek için kısa videolara öncelik veriyor. Şirketin bu iki alana odağını çevirmesi, podcast yatırımlarının rafa kaldırılmasına yol açmış gibi görünüyor.

Meta, bir podcast platformu haline gelmektense popüler podcastlere MetaVerse içinde yer vererek bu iki alandaki çalışmalarını bir araya da toplayabilir. MetaVerse içinde podcastlerin nasıl bir rol üstleneceğini bekleyip göreceğiz.

The Batman filmi internette yayınlandı