Twitter, podcast işine giriyor

Twitter, podcast işine giriyor

Twitter, Clubhouse ile başlayan “ses uygulaması” olayından gerçekten vazgeçemiyor. Şirket şimdi podcast işine adım atıyor. İşte tüm detaylar.

Podcast dinleyicileri arttıkça şirketler de bu kapsamda çalışmalarına öncelik veriyor gibi gönüyüro. Platform bugün, popüler podcast’lerden en sevilenleri sunacak olan yeniden tasarlanmış Spaces sekmesini test ettiğini duyurdu. Vox Media, NPR gibi iyi bilinen başlıkları içeren podcast’ler, haber, müzik ve spor gibi temalar altında kategorize edilecek ve benzer Spaces sekmesinin yanında yer alacak. Twitter şu anda iOS ve Andriod uygulamalarında sınırlı bir küresel İngilizce konuşan kullanıcı grubuyla bu özelliği test ediyor, daha geniş bir sürüm ve daha fazla özellik yolda.

Twitter, podcast işine giriyor

Bu yılın başlarında, Jane Manchun Wong, Twitter’ın bir “Podcast’ler” sekmesi üzerinde çalıştığını keşfetti. Bunun yerine, platform, podcast’ler ve canlı ses için hepsi bir arada bir hedef olarak tüm ses içeriğini Spaces altında toplamak istiyor gibi görünüyor. Podcastler neticede son yıllarda fazlasıyla popüler oldu. Bu kapsamda her platform kendi podcast sekmesine ağırlık veriyor gibi görünüyor. Söz konusu podcast sekmesi de algoritma ile çalışacak. Şirketin blogunda belirttiği gibi Twitter’da düzenli olarak Vox Media içeriğiyle etkileşime giriyorsanız, muhtemelen onların podcast’lerinin Spaces sekmenizde göründüğünü göreceksiniz. Yeni özellik bölgesel olarak değil her yerde aynı anda kullanıma sunulacak, bu kapsamda yenilikleri çok yakında görmeye başlayabiliriz.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 : iOS ve Android işletim sistemlerine uyumlu