Facebook, 1 Aralık’ta siyasi ve dini görüşleri profillerden kaldıracak

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

Facebook sayfanız birkaç hafta içinde sizin hakkınızda daha az bilgi içerecek. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Danışman Matt Navarra tarafından duyurulduktan sonra Meta, 1 Aralık’tan itibaren Facebook profillerinden siyasi görüşler ve dinle ilgili adresleri kaldırdığını doğruladı. Bir sözcü TechCrunch’a verdiği demeçte, hareketin Facebook’u “gezinmeyi ve kullanmayı daha kolay” hale getirmeyi amaçladığını söyledi. Bu alanlardan herhangi birini doldurduysanız, değişiklikle ilgili bir bildirim alacaksınız.

Facebook, 1 Aralık'ta siyasi ve dini görüşleri profillerden kaldıracak

İletişim bilgileriniz ve ilişki durumunuz gibi sağladığınız diğer ayrıntılar aynı şekilde devam edecek. Facebook verilerinizin bir kopyasını, korumaya kararlıysanız 1 Aralık’tan önce indirebilirsiniz ve kalan profil içeriğini kimlerin görebileceğinin denetimi hâlâ sizde olacak. İnternette artık, gizlilik büyük bir endişe kaynağı, bu sebeple çoğu bilgi de güncelleniyor. Meta’nın kendisi de son yıllarda özel sohbetlere ve daha fazla güvenliğe odaklanarak gizlilikle daha fazla ilgileniyor. Çevrimiçi takip ve tacizin çok yaygın olduğu bir çağda insanlar profiller hakkında bilgi paylaşmaya daha az eğilimli olabilir.

Önceden internette bu kadar büyük bir hassasiyet yoktu ve insanlar neredeyse tüm bilgileri rahatça paylaşıyordu ancak bu durum artık değişmeye başlamış görünüyor. Bu kapsamda Meta da profillerde görünecek bilgileri bir gözden geçirmeye karar vermiş denebilir. Yeni kararın ne kadar süre daha geçerli olacağı ise belli değil, ancak yüksek ihtimalle geriye dönmeyecektir.

Resident Evil 7 satışları Capcom’um yüzünü güldürmeye devam ediyor