WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

Pek çok kişi alışveriş yapmak için WhatsApp kullanıyor ve artık bir mağaza bulmak için uygulamadan çıkmaları gerekmeyebilir. İşte tüm detaylar.

WhatsApp artık işletmeleri kategoriye veya ada göre aramanıza izin veriyor. Özellik ilk olarak Birleşik Krallık, Kolombiya, Endonezya ve Meksika’da kullanıma sunulurken Brezilya, küçük işletmeleri de endeksleyen genişletilmiş bir sürüm alacak. WhatsApp da satın alma işlemlerini halletmek istiyor. Bu Ağustos ayında Hindistan’da piyasaya sürülen mesajlaşma uygulaması şimdi Brezilya’da sohbet içi ödemeleri test ediyor. Web’i ziyaret etmek, başka bir uygulama kullanmak veya yüz yüze işlem yapmak yerine doğrudan ödeme yapmak için kredi veya banka kartınızı kullanabilirsiniz.

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

Şirket, bu arama ve ödeme seçeneklerinin ABD’ye ve dünyanın diğer bölgelerine ne zaman ulaşmasını beklediğini söylemedi. WhatsApp yaptığı açıklamada yalnızca “gelecekte” erişimi genişleteceğini söyledi. Bununla birlikte, özellik açıkça Brezilya gibi WhatsApp’ın popüler olduğu ülkelere odaklanıyor. Güney Amerika ülkesi genellikle para gönderme ve alma gibi yeni özellikleri ilk alan ülkelerden biri. Teknolojinin diğer bölgelere yayılması şaşırtıcı olmayacaktır. Uygulamanın sahibi Meta, Facebook ve Instagram da dahil olmak üzere temel ürünlerinde alışveriş özellikleri oluşturmaya özen gösterdi. Bu son eklemeler, Meta’nın uygulamalarında daha tutarlı bir ticaret deneyimi sağlamasına ve tabii ki biraz daha kâr elde etmesine yardımcı olabilir. Özellik ülkemize ne zaman gelecek bekleyip göreceğiz.

Resident Evil 7 satışları Capcom’um yüzünü güldürmeye devam ediyor